Bitcoin Düşüyor! Peki Tekrar Yükselir mi?

Bitcoin Düşüyor

 

Bitcoin(BTC) düşüyor dostlar. Hem de çok fena bir düşüş bu. Sedace Bitcoin değil; onunla birlikte Ehtereum, Dogecoin, Ripple ve daha birçokları tepe taklak gidiyor. BTC şu ansa 340.000TL seviyelerinde tutunmaya çalışıyor. Ama maalesef orada da pek kalamayacak gibi. 


Küresel çapta işlem yapan FTX borsasının yaşadığı likidite sorunundan dolayı Binance'den yardım istemesinden kaynaklandığı söylenen bu düşüş, dünya genelinde birçok yatırımcının canını yakacak. Maalesef kripto para borsası henüz gereken olgunluğa ulaşamadı. Oldukça kırılgan. Yatırımcılar ellerindeki coinlere hiç güvenmiyorlar. Güvenmemekte de haklılar. Çünkü en ufak bir söylentide veya olumsuz bir yorumda bile coin fiyatları tepe taklak oluveriyor. Amerika'da seçim olur, kripto paralar düşer. Elon Musk bir tweet atar borsalar allak bullak olur. Kripto para yatırımcısına rahat bir uyku yüzü göstermez; gösteremez. Halbuki Bitcoin'in varlık amacı hisse senedi gibi alınıp satılması değildi.


Aslına bakarsanız bitcoin yatırımcıları kripto para felsefesinin tersine hareket ediyorlar. Kripto paranın temel amacı, paranın dolaşımını devletlerin denetiminden çıkarıp, daha özgür bir dünya kurmaktı. Bu düşünceyle yola çıkan kripto para madencileri ve yatırımcıları diğer insanlara birlikte harekete mahkum koyunlar gözüyle bakıyorlardı. Ama yatırımcıların bu ürkek tavırları, her olumsuz durumun ardından birbirinin ardı sıra satış butonuna yüklenmeleri bitkoin piyasasının gelişmesindeki en büyük engel.


Unutmayın bu piyasa aslında sanal bir piyasa. Tek gerçek yanı üretirken kullanılan sunucular ve ekran kartları. Fiziksel yatırım çok az. Bir inşaat sektörü, enerji ya da demir çelik sektörü gibi fiziksel bileşenleri bulunmuyor. Belki de bu nedenden dolayı Cyripto para yatırımcıları uzun süreli yatırım yapmıyorlar. Herkes al sat ile birbirinin kuyusunu kazıyor. Bu şekilde günler geçiyor ve piyasa ilerletilmeye çalışılıyor. Am gördüğünüz gibi sonuç hüsran.


Peki bundan sonra ne olur? Bitcoin Yükselir mi?

Evet Bitcoin yükselecek. Çünkü düşmesi için çabalayanlar bunun için milyarlarca dolar yaktılar. Ve o dolarların da bir sınırı var. Sonunda serbest bırakacaklar. Aralık 2021'de BTC $70.000'dan önce $50.000'e doğru düşmüş ve bu güne kadar arada birkaç defa zirveler yaparak bugünlere kadar gelmişti. En son zirvesini $24.000 ile ağustosta yapan Bitcoin şu anda $17.000 seviyesinde mücadelesine devam ediyor. Benzer salınımlarla 17 - 20 Bin dolar seviyelerinde ilerlemeye devam edeceğini düşünüyorum. Şunu unutmama gerekir. Kriptopara, hisse veya emtia gibi borsalarda alınıp satılan enstrümanlarda işlem her zaman bir alıcı ve satıcı arasında olur. Aynen klasik ticarette olduğu gibi. Bir fiyattan satılan kripto paranın aynı fiyattan alım yapan bir alıcısı da vardır. Ve satım durma noktasına geldiğinde alıcılar mecburen fiyat yükseltmek zorunda kalacak. Elindeki kriptoparanın değeri düşmüş olan ve değerinin yükselmesini bekleyen alıcılar bu düşüşün durmasına neden olacak. Ve BTC'de dahil olmak üzere tüm para birimlerinin yükseldiğini göreceğiz.


Burada anlattıklarım kişisel görüş ve düşüncelerimdir. Yatırım tavsiyesi olarak almayınız.

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?