9 Kasım 2022 Hisse Alım Planım | Borsa Günlüğüm

 8 Kasım 2022 Salı günü borsa İstanbul için çalkantılı bir gün oldu. Endeks artışı %2'ye kadar yükseldi. ama alım satım fırtınasının şiddetlenmesi sonucu yükseliş gücünü kaybetti ve günü %0,66'lık bir artışla 4360,28 puanla kapattı. Adeta bu puanda zorla tutundu diyebiliriz.


Piyasalar dün yabancı yatırımcıların satışlarının yerli alımlarla çatıştığı bir meydan muharebesine tanıklık etti. Bu savaştan gayrı menkul yatırım ortaklığı, demir çelik endüstrisi, otomotiv sektörü gibi emlak ve sınai sektörler yara aldı. Üretim sektörünün hisselerinde düşüşler yaşandı. Finans sektöründeki hisseler de Borsa İstanbul'daki dalgalanmalardan olumsuz yönde etkilendiler.


Ben bu gün Daha önceki yazımda belirttiğim ve elimde bulunan kağıtlardan üşüşte olanları takip edeceğim. Çünkü bu olumsuz hava aynı zamanda bir alım fırsatıdır. RSI grafiğinin iniş hızı yavaşlamaya başladığında yavaş yavaş alımlar yaparak maliyet düşüreceğim. Elimde olmayan hisselerden ise uygun konumda olanları almaya başlayacağım.


Elimdeki parayı mümkün olduğu kadar çok çeşitli hisseye bölerek daha az riskle hareket etmek istiyorum. Genel olarak BIST 100 hisselerine yatırım yapacağım. Şu sıralar borsa stabil değil. BİST 100 endeks grafiğinin RSI değeri, aşırı alım bölgesinde seyrettiğinden bu gün kötü bir sürprizle karşılaşabilirim.


Dikkat edilmesi gereken Hisseler:


Kiler Holding(KLRHO) : 7 Temmuz 2022 günü halka açılan ve ilk günü 7,48TL ile kapatan bu hisse şu anda 28,98TL değerinde. Dün %10'lu bir düşüş yaşamış. Bu kısa süreli bir düzeltme olabilir. ama daha önce 26 Temmuz, 15 Eylül, 7 Ekim ve 18 Ekim tarihlerinde benzer düşüşler yaşamış. Hissenin yoluna yükselerek devam etmesi para girişinin devam ettiği anlamına gelse de yaşanan düşüş bir şelale formunun başlangıcı olabilir. Çünkü dünkü düşüş 34,88TL 24 Ekim tarihinde değerinden başlayan azalışın hızlanmasının bir tezahürü olabilir.


Halka yeni açılan bir hisse olduğu için çoğu yatırımcısı halen karda olsa da bu düşüşün devam etmesi 4 aylık yatırımın ciddi bir şekilde erimesi tehlikesini ortaya çıkarmakta. Bu yüzden mutlaka gün içinde KLRHO hisselerinin hareketleri takip edilmeli ve grafiğin şekline göre uygun pozisyon alınmalı.


Mazhar Zorlu Holding(MZHLD) : Hızlı yükselen ve bir o kadar da sert düşüşler yapan bir hisse. 13 Ekim 2022 günü 75.1TL'den kapatan hissenin değeri 26 Ekim günü 171TL'ye kadar tırmanmış. Ardından ilerleyen günlerde %10'luk sert düşüşler yaşamış. 31 Ekim günü 25,7TL'ye kadar düşmüş. Sonra tekrar yükselerek 4 Kasım günü 155TL zirvesi yapmış. O günden sonra tekrar düşüşe girdi ve dün itibariyle değeri 142,9TL. Hisse bir korelasyon hissesine çevrilmeye çalışıyor. Dipten alınıp kar edilebilir. Ama aldığını noktanın aslında bir dip değil de başka bir tepe noktası olup olmadığını kestirmek zor. Dikkatli olmak lazım. Brüt takas uygulanıyor. Aldığınız hisseyi ancak ertesi gün satabiliyorsunuz. Eğer siz aldıktan sonra düşmeye başlarsa elinizden sadece gün boyu düşüşü izlemek gelir. Alım yaptığınız noktaya dikkat edin.


ASUZU : Bu benim terse düştüğüm bir hisse 230'lardan almıştım. Şu anda 203TL baya zarardayım. Bu da bir korelasyon hissesi. Yani dalgalanma yaparak ilerliyor. Sanırım(umarım) bu dalganın dibindeyim. Biraz daha alım yaparak yükselmesini bekleyeceğim. Bu günkü Borsa İstanbul hisse alım planım şimdilik bu kadar. Tabii gün içindeki gelişmelere göre değişiklik gösterebilir.


NOT: Burada yazılanlar kişisel görüş ve düşüncelerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Sadece bunlara bakarak yatırım yapmayın. Yatırım tavsiyesi almak için lütfen resmi olarak hizmet veren, uzman bir kuruma başvurun. 


Hepinize Borsa İstanbul'da kazançlı bir gün diliyorum.

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Neden Zengin Olamıyorum?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?