2 Kasım Borsa İstanbul beklentilerim | Borsa Günlüğüm

 1 Kasım 2022 günü Borsa İstanbul açısından son derecede hareketli bir gün oldu. Özellikle demir çelik hisseleri yukarı aşağı hareketler yaptı. Sabah saatlerinde güne hafif bir kıpırdanmayla başlayan Bist 100 endeksi, öğleden sonra saat 15:00 gibi +%2 yükseldi. Ama başta Ereğli olmak üzere demir çelik endüstrisinin hisselerinde başlayan düşüşle birlikte günü 4054 puanla kapattı.

 

Şu sıralar başta Ereğli olmak üzere demir çelik hisseleri yatırımcılarını üzüyor. Güne hafif bir kıpırdanmayla başlayan EREGL hissesi öğlene doğru %2 gibi güzel bir yükseliş yaptı. Tam da yatırımcılarına umut tohumlarının serpildiği anda birden başlayan düşüş fırtınası onu günü -%0,7 ile kapatana kadar dibe çekti. Gün içinde 30,80TL'yi bulan lot fiyatı akşam saat 18:15'te 29,68TL'ye kadar geriledi. Bu düşüşten KRDMD, KRDMA ISDMR ve diğer çelik hisseleri de nasibini aldı. Özellikle 11,92TL lot fiyatına kadar gerileyen KRDMD'de yeni bir alım fırsatı var gibi.

Borsada yaşanan bu anormal düşüşlerde, 4000 seviyesinin psikolojik sınır olması ve açığa satış yapan yatırımcıların hisseleri aşağı çekme çabaları büyük rol oynuyor kanımca. Sosyal medya yorumlarında paylaşılan Matriks ekranlarından anladığımız kadarıyla borsa yatırımcısı yavaş yavaş düşerken kazanma kavramını da idrak etmeye başlamış. Bu standart yatırımcılar için bir risk oluştursa da açığa satış yapanlar terse düşüp zarar ettiklerinde normal borsa yatırımcısının kar etmesini de sağlayabiliyor.

 

Ben elimdeki BİM ve Yataş hisselerini elden çıkardım. Ek olarak Trabzon Spor hissesi aldım. Tabii ki de akşam seansını düşüşle kapadı. Ama RSI açısından konumu iyi olduğu için bugün yükselme ihtimali var diye düşünüyorum. Bunun haricinde diğer hisse senetlerim olduğu gibi duruyorlar. Ereğli ve Aselsan'da da düşüşten faydalanarak az miktar hisse alıp mevcut ortalama fiyatlarını 2-3 kuruş düşürdüm.

 

ASELSAN hissesi en iyi giden hisseler arasındaydı. Günü +%3,48 ile 33,34 TL'den kapattı. Bu yükseliş borsa camiasında ASELS tarihin tozlu raflarından geri döndü şeklinde yorumlara yol açtı. Umarız bu gün de yükselişini sürdürür ve yatırımcılarını güldürür. İş Yatırım ve diğer yatırım danışmanlığı hizmeti veren firmaların porftöy önerilerinde uzun süredir yer alan ASELS, yatırımcılar arasında beklentinin yükselmesine neden olmuş, son 40 günlük düşük giden ve bir türlü aşılamayan 33 TL sınırı moralleri bozmuştu. Bu yükselişin devam etmesi, yatırım danışmanlığı hizmeti veren bu firmalara ve ASELS hissesine olan güveni tazeleyecektir.

 

Özetli bu gün ıkına ıkına da olsa borsada yükselme beklemekteyim. Malum, aybaşı insanlar maaşlarını aldılar ve değerlendirmek için borsaya giriş yapmaya başladılar. Genelde kağıtların bilinçsiz bir şekilde artmaya başladığı şu 2 günden sonra hisseler genel seyirlerine geri dönecektir diye düşünüyorum. Tabi balinalar ortalığı karıştırmazsa. Hepinize bol kazançlar diliyorum.

 

Not: Burada yazılanların hiçbirisi yatırım tavsiyesi değildir. Sonra sana uydum, yatırım yaptım, zarar ettim! diye gelmeyin. Sizin için bir şey yapamam. Muhtemelen ben de zarar etmişimdir.

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?