4 Kasım 2022 Neler Yapacağım | Borsa Günlüğüm

 Borsa İstanbul 3 Kasım 2022 gününü %0,82'lik yükselişle 4105 puandan kapattı. Her ne kadar endeks 4000 puan sınırının üstünde seyretse de RSI değerinin 75'i geçmiş olması yatırımcıları tedirgin ediyor. Bu gün muhtemelen haftanın son günü olması hasebiyle bir düşüş yaşanması olası. Demir çelik hisselerinde son birkaç gündür devam eden düşüşün artık yükselişe döneceği yönünde bazı sosyal medya yorumları olsa da ben buna pek inanmıyorum.

Dün elimdeki ISMDR, KRDMD, KRDMA ve EREGL hisseleri günü ekside kapattı. Özellikle Ereğli demir çelik üzerinde fiyatlar kararsız. Bir aşağı bir yukarı derken ERGL lot fiyatlarının %1.8 değişim gösterdiğini görüyoruz. RSI değeri 50 gibi görece güvenli bir seviyede seyrediyor. RSI indikatörünün yaklaşık 40 gündür 45 - 57  aralığında seyretmesi bazı yorumcuların EREGL hissesinin yükselişe geçeceği yönünde fikir beyan etmelerine yol açıyor.

  EREGL hisseleri şu sıralar 30,80TL ile 30,14TL aralığında. Yatırım şirketleri Ereğli hisseleri nereye kadar gider sorusuna 40TL yanıtını veriyorlar. Yani bu günden Eereğli hissesi alan bir yatırımcı, bu hedefe ulaştığında yaklaşık olarak %33 kar elde edecek. Ama yine de dikkatli olmak lazım. Ben nerdeyse 20 gündür demir çelik hisselerinden hiç kar etmedim. Buna rağmen bir süre daha tutmaya devam edeceğim.

Bir de ASUZU problemi bu hisse de terse düştüğüm hisselerden. Hisse başına 15TL zararım var. RSI değeri 45 - 53 arası gidip geliyor. Eğer değeri 205TL'nin altına düşerse biraz daha alım yapıp ortalama maliyet düşüreceğim. 

Pınar Süt(PNSUT) beklediğim gibi yükselmese de bir kıpırdanma yaptı. Devamı gelir diye umut ediyorum. RSI grafiği 42 seviyesinden yukarı doğru bir kıvrım ermiş. Eğer beni yanıltmazsa bu hissede haftayı karla kapatabilirim.

KOZAL hissesinin RSI eğrisi aşağı doğru dönüyordu. onu sattım. biraz daha düşerse gene alacağım.

ISGYO alımı yaptım. Akabinde hemen düşse de kendini toparladı ve aldığım seviyenin hemen 2 puan üstünde kapattı. RSI değeri ise 42. Eğri yukarı doğru hafif yönlenmesi düşme ihtimalini arttırsa da içimden bir ses yine bir ralli yapacağımızı söylüyor. Umarım yanılmam.

AGHOL hissesi de yukarı doğru yün vermiş. Bu hisseden de alım yapmayı düşünüyorum. RSI değeri uygun durumda.

Bir de Mazhar Zorlu Holding(MZHLD) hissesine bulaştım. son derecede manipülatif bir hisse olmasına rağmen şansımı denemek istiyorum. Dün bir miktar zarar ettirdi. Hisseye gücenmediğim için az sayıda lot aldım. Bazen risk almak güzeldir. Hayata renk katıyor. Hepinize bol kazançlar diliyorum.



Not: Burada yazılanlar kişisel fikirlerimdir. Tavsiye olarak almayınız. Yatırım tavsiyesi değildir.



Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Boğa Tuzağı Nedir?

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Savaşmadan Kazanmak: Sun Tzu'nun Savaş Sanatı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?