Ek Gelir Elde Etmek

Ek Gelir Elde Etmek Üzerine

Ek Gelir Elde Etmek




Hayatınızı değiştirmek istiyorsunuz. Yeni şeyler yaşamak yeni yerler gezmek görmek istiyorsunuz. Ancak içinde olduğunuz durum buna izin vermiyor. Parasal açıdan hiç de iç açıcı durumda değilsiniz. Düşük bir maaşla çalışıyorsunuz ve bunu yükseltmek için herhangi bir şansınız da yok gibi görünüyor. 

Neden bu durumdayım? Neden hayatımı daha da güzelleştiremiyorum? Daha iyi bir hayat kazanmak benim de hakkım değil mi? Bu soruları kendi kendinize defalarca sormuşsunuzdur. Ama her seferinde bir sıkılma ve bir vazgeçişle sonuçlanmıştır bu sorgulama. Eğer sürekli bu kısır döngü içinde hissediyorsanız kendinizi o zaman başka bir yol izlemenin zamanı da gelmiştir.

Ne yapayım?

Önce ne olduğunuzu, kim olduğunuzu öğrenin. Aynı soruları çevrenize sorun. İş arkadaşınıza, eşinize dostunuza tanıdığınız ve sizi iyi bildiğine inandığınız kişilere sorun. Kendi cevaplarınızla karşılaştırın. İnsanoğlu kendisine karşı tam olarak objektif olamaz. Kendinizi her zaman kayırırsınız. Sizin elinizde olmayan koşullara bağlarsınız fakirliğinizi, elinize geçen düşük kazancı. Ama dışarıdaki adam eğer dürüst olursa daha doğru bilgiler verir. Başkalarından kendinizi dinleyerek sınırlarınızı daha gerçekçi bir biçimde belirlersiniz. 

Cevapları aldım ya sonra?

Sonrası bu cevapları değerlendirme süreci. Dışarıdan nasıl göründüğünüzü bilirseniz kendiniz geliştirme sürecinde ilk aşama yolu da katetmiş olursunuz. Tanıdıklarınızın verdiği cevaplar size aslında neden bu kadar sıradan ve başarısız bir hayat yaşadığınızı, gelirinizi neden hiç artmadığını söyleyecektir. Söylenenleri sadece söylendikleri gibi değil derinlemesine analiz edip düşünmeli ve daha faydalı sonuçlar çıkarmalısınız.

Mesela arkadaşlarınız size çok dağınık ve düzensiz bir insan olduğunuzu söylediklerinde siz hemen daha düzenli olmalıyım diye düşünmemelisiniz. Önce bu dağınık ve düzensiz yaşam biçiminin size neler kaybettirdiği üzerine etraflı bir çalışma yapmalısınız. Acaba daha düzenli ve dikkatli bir insan olsam hayatımda neler değişir? 

Kısa bir örnek üzerinden bu durumu açıklayalım

Bir muhasebeci olduğunuz düşünün. Daha düzenli ve dikkatli bir insan olmak, zamanı gelen ve geçmiş olan işlerin kontrolünü kolaylaştıracaktır. Bu şekilde iş performansınızı arttırmış olursunuz. Sürekli bir karmaşanın içinde takip edemediğiniz işlerin stresiniz yaşamazsınız. Yaptığınız işin kontrolü sizde olur.

Stres insanı tüketen bir şeydir. Eğer hayatınızda strese sebep olan bir ögeyi kaldırırsanız bunun verdiği ferahlık yaşamın size sunabileceği yeni güzellikleri fark etmenizi sağlar. Düşünün daha düzenli bir insansınız ve artık işlerinizi daha kolay takip ediyorsunuz. İşlerinizi zamanında oluyor hangi işi ne zaman yaptığınızı biliyorsunuz işinize hakimsiniz. Her sabah işe diye bir bilinmezliğin, kaosun ortasına gitmiyorsunuz. Akşamları daha rahat ediyorsunuz. İş ile ilgili acabalar kafanızdan silinmiş. O rahatlamış kafa ile dikkatinizi bu sefer hayatta gerçekleştirmek istediğiniz şeylere verebilirsiniz artık. Mesela bilgisayarı açıp youtube üzerinden yabancı dil ya da başka bir şey öğrenmek için artık hem zamanınız hem de enerjiniz var. 

Yeni şeyler yapmak insanı rutinlikten çıkarır. Artık yeni bir insan olursunuz. Bir saat önce normal bir muhasebeciyken şimdi belki de bir İngilizce eğitim videosunu izlediniz ve artık yeni bir insansınız. Bir saat İngilizce çalışmış bir insan. Yeni kelimeler öğrenmiş bir insan. Belki de bir müzik aleti ya da bir program öğrendiniz. Sonuç olarak artık yeni bir insansınız. Öğrendikçe yenileniyorsunuz.

Ek Gelir Elde Etmek




Zamanla hayatınıza getirdiğiniz bu yenilik üzerinde uzmanlaşıp kendinize yeni bir kazanç sahası da açabilirsiniz. Peki bunu nasıl başardınız? Tabii ki kendinize objektif olarak bakıp değerlendirerek. Ne yaptınız? Arkadaşlarınız dinlediniz ve genel olarak dağınık biri olduğunuzu gördünüz. Bu dağınıklığın size ne kaybettirdiğini araştırdınız ve işlerinizi bozduğunu hayatınız kaosa çevirdiğini anladınız. Daha düzenli ve tertipli biri olmak için çaba gösterdiniz ve bunu işinize yansıttınız. İş veriminiz ve kontrolünüz arttı. İşleriniz kolaylaştı. Siz de gereksiz bir stresten kurtuldunuz. Rahatlayan zihninizi yeni bir şey keşfetmeye odakladınız ve kendinize göre yeni bir uğraş buldunuz. Zevk alacağınız bu uğraşıda profesyonelleştiniz ve para kazanabilir hale geldiniz. Belki de halihazırda yaptığınızdan çok daha fazlasını kazanmaya başladınız. 

Yeni bir açılım elde ettiniz. Hayatınızda yeni fırsatlara kapılar açtınız. Şimdi daha mutlusunuz. Daha çok para kazanıyorsunuz ya da para kazanırken daha çok zevk alıyorsunuz. 

Hepsinin kaynağı kendinizi daha iyi tanımaktan geçiyor. Hayatınızı değiştirmek ya da ek gelir elde edip kazancınızı arttırmak istiyorsanız işe kendinizi keşfederek başlayın. Güçlü ve zayıf yönlerinizi iyi araştırın. Sizi zayıflatan şeylerin üstüne cesaretle gidin. Sonunda daha çok kazanan ve daha mutlu yaşayan siz olacaksınız 

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?