Ek Gelir Ve Para Kazanma Yolları

   Maaşla çalışan birisin. Canın sıkılıyor. Her ay aynı maaş, aynı kazanç; zaman geçiyor ama eline geçen para hiç değişmiyor. Maaşını arttırmak için ya terfi etmelisin ya da insanüstü bir çaba sarf etmen gerekiyor. Akşam eve yorgun argın geliyorsun. Ödenecek faturalar, borçlar, ev kirası, çocukların okul masrafları giderler listesi uzayıp gidiyor. Ama gelir hep aynı. Tüm ödemeleri yaptıktan sonra maaşından geriye kuş kadar para kalıyor. Ek gelire ihtiyacın var. Ya da yeni bir işe.


    İş aramak için hiç zamanın yok. Akşam vakti memurlardan bir ya da iki saat sonra ancak bitiyor mesain. O zamandan sonra iş görüşmesi yapman imkansız. İten izin de alamıyorsun. Yeni bir iş bulmak için çalıştığın işten ayrılman gerek ama bunu yapamıyorsun. Riske giremiyorsun. Peki ne yapacaksın?
Ek Gelir Elde Etmek Senin Elinde

   Bazı arkadaşların bu durumu kabullenmiş. Ayağını yorganına göre uzat sözünü düstur edinmiş sabit bir yaşamın içinde geçinip gidiyorlar. Peki ya sen? Sen çocukluğun ve ilk gençliğin boyunca hep zengin olmanın, çok para kazanmanın hayalini kurdun. Peki nedir bu yaşadığın hayat?

   Hayatına şöyle bir bakınca; hayal ettiğin hayat  ile şu an geldiğin nokta arasındaki uçurumu görmüyor musun? Zamanın daralıyor. Gençlik gidiyor ve bir şey yapmak için artık çok daha az vaktin kaldı. Aslında yaşadığın hayat standartlarına göre çok daha yetenekli, becerikli birisin. Bilgilisin. Kültürlüsün. Ama bunların hiçbiri seni içinde bulunduğun durumdan yukarı çıkarmıyor. Daha çok para kazanmanın bir yolunu bulmalısın.

İşinden ayrılmadan kendine ek gelir kaynağı oluşturmalısın. Bunun  için;

Akşamları fazladan para kazanmak mümkün


   Akşamları işten gelince hafif bir şeyler yeyip, yarım saat kadar dinlenmeye çekilmelisin. Çok yemek yemek gereksiz bir ağırlık yapar. Sonra kendini televizyon karşısında uyuklarken bulursun ve çok değerli zaman uçup gider.

   Dinlendikten sonra hafif bir egzersiz ve bol bol esneme hareketleri yaparak gün boyu yaptığın mesainin bedenindeki olumsuz etkilerini gidermelisin. Daha zinde bir vücut ile daha dayanıklı ve sağlıklı bir hayatın olur. Yaşam standardını yükseltirsin. Düzenli egzersiz iş yerindeki performansını da arttırır. Seni hayata karşı dirençli tutar.

   Bundan sonra para kazanmanın proaktif kısmına geldin. Kendine bir ek gelir kaynağı bulman lazım.  Öncelikli olarak kendine şu soruları sor. Ben ne yapabilirim. Ne yapmaktan hoşlanıyorum. Özellikle ek gelir elde etmek isteyenler için en önemli tavsiye şudur:


    Kesinlikle ama kesinlikle yapmaktan zevk alacağınız bir şeyi kendinize ek iş olarak belirleyin. Çünkü   insanlara zevk aldıkları şeyleri yapmak ağır gelmez. Eğer çalışırken zevk alıyorsanız mesai yaptığınızı düşünmezsiniz. Vaktin nasıl geçtiğini anlamazsınız.  İnsanlar zevk aldıkları işlerde daha kolay uzmanlaşabilirler. Bu tüm dikkatlerini o işe vermelerinden ve o iş yapmak için içlerinde hissettikleri o karşı konulamaz arzudan kaynaklanır. Ek işini arzulamalısın. Her gün, akşam olsa da o işi yapsam diye iç geçiriyorsan doğru yoldasın.

Ek gelir elde etmeliyim ama nasıl?


Tekrar söylüyorum ek gelir elde etmek istediğin işin iki önemli özelliği olmalı.

1- Ek işin sana para kazandırmalı ve kazandığın paraya değmeli(değme kısmı kişiye göre değişir. Bazı insanlar kazancı az da olsa sevdikleri şeyleri yapmak isterler)

2- O işi yapmayı arzulamalısın. Sana ağır gelmemeli. Bir kuşun uçması ya da bir balığın yüzmesi kadar doğal olmalı.

   Daha çok kazanmak için. Ek gelir elde etmek için. Yeni  bir çıkış kapısı oluşturmak için. Hayatını yenilemek için, hemen bu günden çalışmaya başla. Kendini ara. Yeteneklerini ve arzularını öğren. Hayallerini yeniden keşfet. Hemen başla. Durma Kurtar kendini.

Fikir vermesi açısından şu makaleye bakmak isteyebilirsin "İnternet Üzerinden Nasıl Para Kazanırım? "


Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?