100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

 

Zenginlerin beyni nasıl çalışır?

"Dmax Gizli milyarder belgeselinin
1. bölümünden itibaren tüm bölümlerini
yazının sonuna ekledim, izleyebilirsiniz"   


 Gizli Milyarder programının ilk sezon yarışmacısı Amerikalı Dolar Milyarderi Glenn Stearns. Dmax'te yayınlanan belgeselde hem zenign olmanın sırlarını anlatıyor hem de uygulamalı olarak izleyicilerle paylaşıyor.

 

    Nasıl zengin olunur? Zenginliğin altın sırrı nedir? Bugün Youtube'da gezinirken denk geldiğim bir videoda bu sorulara cevap aranıyor. Programın adı: Gizli Milyarder(Undercover Billionarie). Dmax'te yayınlanan reality show tarzı bir bir belgesel. Bölümleri youtube'da da paylaşılıyor. Programın yıldızı Amerikalı Dolar milyarderi Glenn Stearns'ın hedefi 90 günde 100 Doları 1 milyon dolara çevirmek! 


    Bu çılgın hedefin detayları yazının devamında..

Gizli milyarder belgeselinin konusu

 

 Glenn Stearns, Erie kasabasında geçirdiği ilk günlerde kalacak yeri ve yeterli parası olmadığı için fotoğrafta gördüğünüz kamyonetin içinde geceledi.

 

     Dmax'te yayınlanan Gizli milyarder belgeselinin konusu; gizli milyarderimiz Glenn Stearns takma bir isimle kendisinin hiç tanınmadığı Pensilvanya'nın Erie kasabasına gidiyor. Böylece zenginliğini ve iş dünyasındaki saygınlığını yeni girişiminde kullanamayacak. Hedefi ise 100 dolarını 90 gün içinde 1 Milyon dolara çevirmek. Başlangıç sermayesi olan 100 dolardan başka eski bir kamyonet ve bir cep telefonu var. Bunlar dışında sezgilerinden ve iş kurmaktaki yeteneklerinden başka bir şeyi yok. 

Gizli Milyarderin büyük iddiası

    Bu büyük iddianın sahibi olan Amerikalı milyarder iş adamı Glenn Stearns eğer 90 gün içinde kuracağı işle 1 Milyon dolar hedefine ulaşamazsa kendi cebinden 1 milyon dolar bağışlayacak. Stearns hedefine ulaşırsa meşhur "Amerikan Rüyası"nın hala geçerli olduğunu kanıtlamış ve servetine 1 milyon dolar daha eklemiş olacak, üstelik sadece üç ayda.


Üç ayda zengin olunur mu?

    Dmax'te yayınlanan Gizli Milyarder programı bu soruya yanıt arayarak heyecanlı ve eğitici bir içeriğe imza atıyor. Programın ilk sezonu boyunca Glenn Stearns Eire kasabasında fırsatları kovalayarak arayarak üç ayda 100 dolarını 1 milyon dolara çevirmeye uğraşıyor.

Önce alıcıyı sonra da ürünü bul

    Bu yazıyı yazdığım tarih itibariyle programın 2 bölümü yayınlandı Dmax'te. Yayınlanan bölümlerde Stearns'ın uyguladığı zengin olma taktikleri ise kısaca şöyle. İlk internet ilan sitelerini kullanarak günübirlik sıcak para kazanabileceği iş ilanlarına başvurdu. Glenn Stearns'ın ticarette başarılı olmak için bir mottosu var:"önce alıcıyı sonra da ürünü bul!" Bu düşünce ekseninde yerel ticaretle ilgili internet sitelerini araştırarak insanların hangi ürünler için aranıyor ilanları verdiklerini inceledi.

 Aynı anda birden fazla görev(multitasking)

    Başarılı olmak için işleri sırayla değil koşulların ihtiyacına göre aynı anda birden fazla işi(görevi) bir arada yaparak hedefine ilerleyen Stearns, bu sayede zamanı verimli bir şekilde kullandı ve hızla uçup giden fırsatları yakalamaya başladı. 

  Eire kasabasını inceleyen Glenn buranın eski bir endüstri kasabası olduğunu gördü ve internetteki alınık ilanlarıyla bu bilgiyi birleştirerek çevredeki endüstriyel atıkları araştırıp para edecek bir şeyler buldu. Bu araştırmasını yaparken bir yandan bölgede Kosgeb mantığıyla çalışan girişimci destek merkezine gitti ve oradaki insanlarla tanışarak bilgi ve yatırım fırsatları hakkında destek aldı. Bir yandan da günübirlik işlerde çalıştı, nakit para kazandı ve günlük ihtiyaçlarını gidererek sermayesini artırdı. Bu sermaye ile araba alıp satarak parayı daha da artırdı. Bu arada yeni insanlarla tanışmayı ihmal etmeyen Stearns bölgedeki firmaları ziyaret ederek sektörleri inceledi ve Butik Bira üretimi işine girmeye karar verdi.

    Girişimci Destek Merkezinin yardımıyla kurmayı düşündüğü iş hakkında bilgi ve işine yarayacak başka insanlarla tanışma fırsatı elde etti. Çekirdek kadrosunu kurmak için iş görüşmeleri yapmaya başladı. 

İlk iki bölümdeki bilgilere göre Glenn Stearns'ın zengin olma taktiklerini sıralarsak:

1- Sürekli yeni ve doğru insanlarla tanışmak, yararlı bir iş çevresi edinmek.

2- Konusunda yetkin profesyonellerden ve kamu ve özel kuruluşlardan bilgi desteği almak, öğrenmek.

3- Proaktif olarak aynı anda birden çok görevi yerine getirmek, görevleri takip etmek, sonuçlandırmak.

4- Etrafı iyi analiz ederek sürekli yeni fikirleri/fırsatları araştırmak


Bir milyarderin beynine girmek 


Glenn Stearns zengin olmanın sırrını Gizli Milyarder programında paylaşıyor.


    Gizli Milyarder belgeseli sayesinde bir iş insanının zihnine girip piyasayı nasıl ölçtüğünü, para kazanma fırsatlarını analiz ederek doğru işi nasıl seçtiğini görebiliyoruz. Örnek vermem gerekirse 9-5 maaşlı çalışan bir personelin tersine milyarder iş adamı Glenn Stearns tüm bu yazdıklarımı ve daha fazlasını hemen hemen eş zamanlı olarak yaptı. Bu çok önemli bir detay yani şunu yapayım da bunu da sonra yaparım demedi. İhtiyaçlarını belirledi ve yapması gereken işleri eşzamanlı olarak başlatarak tabiri caizse dört koldan saldırdı. Yeni insanlarla tanıştı(doğru insanlarla tanışmak başarının altın anahtarıdır desem yanlış olmaz), insanlardan yardım aldı. Günübirlik işler yaparken küçük, geçici ortaklıklar bile kurdu. Bunları yaparken piyasayı inceleyerek insanların nelerden para kazandıklarını inceledi, Girişimci Destek Merkezinden teknik konularda bilgi alarak kendini geliştirdi bir yandan da ev temizliği, yemekhanede yemek dağıtıp masa silmek gibi işler yaptı, hurdalıklarda dolaşıp para edecek şeyler aradı.

Gizli milyarder 100 Dolardan 1 Milyon Dolara Dmax yayınlanan 1. bölümü izle


    Dmax'te yayınlanan Gizli Milyarder: 100 Dolardan 1 Milyon Dolara belgeselinin ilk bölümünün youtube linkini paylaşıyorum. Diğer bölümlerini de yine oradan takip edebilirsiniz. Bu programın şimdilik yayınlanan ilk iki bölümünü çok beğendim, hep aklımızda olan zenginler nasıl düşünüyor? Zengin olmanın sırrı nedir? Nasıl sıfırdan zengin olunur? gibi sorulara yanıt olacağını umut ediyorum. 

-Güncelleme-

Dmax Gizli Milyarder: 100 Dolardan 1 Milyon Dolara Yayınlanan Tüm bölümleri ve Linkleri


* Gizli Milyarder: 100 Dolardan 1 Milyon Dolara 2.bölüm izlemek için tıklayınız

* Gizli Milyarder: 100 Dolardan 1 Milyon Dolara 3.bölüm izlemek için tıklayınız.

* Gizli Milyarder: 100 Dolardan 1 Milyon Dolara 4.bölüm izlemek için tıklayınız.

* Gizli Milyarder: 100 Dolardan 1 Milyon Dolara 5.bölüm izlemek için tıklayınız.


 

 

 

 

 

Yorumlar

  1. Çok yararlı bir içerik olmuş. İnsana ilham veriyor. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?