OpenSea'nin Kurucuları İlk NFT Dolar Milyarderleri Oldu

 4 yılda zirveye: Alex Atallah ve Devin Finzer'ın başarı hikayesi 


OpenSea kurucuları Davin Finzer ve Alex Atallah'ın sadece 4 yılda ulaştıkları kişisel servetleri kişi başı 2.2 milyar Dolar.


Blockchain temelli girişim OpenSea'nin kurucuları Devin Finzer ve Alex Atallah, geçtiğimiz günlerde açıklanan yeni finansman modeliyle sadece 6 ay önce 1.5 Milyar Dolar olan şirket değerini 13.3 milyar Dolara çıkardı.

OpenSea'de %18.5'er hisseye sahip olan kurucu ortaklar Finzer ve Atallah'ın kişisel serveti Forbes'tan Eliza Haverstock'ın haberine göre kişi başı 2.2 milyar doları buluyor. Yazının devamında sadece 4 yıl önce kurulan OpenSea'nın baş döndüren ve milyar dolarlara ulaşan yolculuğunu sizlerle paylaşacağım.


NFT Nedir? hatırlayalım:

NFT(Non-Fungible Token)'nin Türkçesi değiştirilemez/takas edilemez jeton anlamına gelir.

    Non Fungible Token(Takas edilemez jeton) kısaca NFT'ler, sanat, müzik gibi benzersiz dijital varlıkların sahipliğini izlemek için kullanılan dijital dosyalardır ve Blockchain(blok zinciri) olarak adlandırılan ve dünya genelindeki binlerce bilgisayarın bir araya gelmesiyle oluşan bir ağda depolanır. 

OpenSea Nedir?

OpenSea, 2018'de New York City'de kripto temelli teknoloji girişimi olarak kuruldu. Opensa'nin amacı, kullanıcıların her türlü NFT'yi oluşturabileceği, satın alabileceği ve satabileceği peer to peer bir platform oluşturmaktı. OpenSea gelir modeli olarak kullanıcılarının yaptığı her satıştan %2,5'lik bir kesinti alıyor. 

OpenSea'nin kuruluş hikayesi


İşte Finzer ve Atallah'ı OpenSea'yi kurmaya iten Cryptokitties!

Finzer ve Atallah Ocak 2018'de, Wi-Fi etkin noktalarını paylaşmaları karşılığında kullanıcılara kripto ile ödeme yapma fikrini bir Start-up haline getirme amacıyla Y Combinator aracılığıyla bir araya geldi. Ancak NFT'lerin ilk örnekleri arasında yer alan karikatürize sanal kediler olan  CryptoKitties'e olan ilgiyi gören ikili, bu potansiyeli fark ederek NFT'lere bir pazaryeri sağlama amacıyla OpenSea'yi kurmak için New York'a taşındılar.


2021'in başlarında yükselen NFT pazarında erken bir oyuncu olarak yer alan OpenSea geçen yıl hızla büyüdü. Mart 2020'de, beş kişilik ekip,yaklaşık 4.000 aktif kullanıcıya hizmet vererek 1.1 milyon dolarlık aylık işlem hacmi ve bu işlemlerden 28.000$ aylık gelir elde ediyordu. Şirketin şansı Şubat 2021'de, Winklevoss Twins ve Nifty Gateway gibi platformların üst düzey NFT açık artırtmaları yaparak NFT pazarında ses getirmesiyle değişti. NFT açık artırmalara olan ilginin artmasıyla aynı yılın temmuz ayında risk sermayesi şirketi Andreessen Horowitz OpenSea'ye 100 milyon dolarlık bir finansman sağladı. Bu taze kanla birlikte 2021 temmuz ayındaki işlem hacmi 350 Milyon dolara kadar ulaştı. Sonraki ay, işlemler 3.4 milyar dolara ulaştı! Bu işlem hacminden şirket kasasına aylık 85 milyon dolar komisyon geliri kalmaktaydı. Ekip ise hızla genişleyerek 5 kişiden 70 kişiye çıktı.

Devin Finzer ve Alex Atallah kimdir?


İş dünyasındaki hızlı yükselişleriyle dikkat çeken ikili Davin Finzer ve Alex Atallah'in hayat hikayesi de merak ediliyor. Her biri 30 yaşında olan Finzer ve Atallah, Amerika'daki genç teknoloji milyarderleri açısından düşünüldüğünde benzer bir yoldan ilerlemişler. OpenSea'de CEO koltuğunda oturan Devin Finzer Bay Area'da büyüdü, Brown Üniversitesi'nde okudu ve Pinterest'te yazılım mühendisi olarak profesyonel çalışma hayatına başladı. 2015 yılında Claimdog adlı bir arama motoru olan ilk girişimini kurdu ve bir yıl sonra kamuya açıklanmayan bir meblağ karşılığında Credit Karma'ya sattı. 



Alex Atallah ise Colorado'da doğdu, Stanford üniversditesi Bilgisayar bölümünden mezun oldu. Apple, Palantir, Zugata ve Whatsgoodly gibi silikon vadisinin önemli firmalarında çalıştı. OpenSea'nin hem kurucu ortağı hem de Baş Teknoloji Sorumlusu olarak görev alıyor.   





Global NFT Pazarı

Genişleyen Metaverse dünyası ile birlikte gittikçe popülerleşen global NFT pazarının büyüklüğü ise baş döndürüyor. Veri toplama ve Analiz şirketi DappRadar'ın aktardığına göre, 2021'de 23 milyar dolar değerinde NFT el değiştirdi ve bu daha başlangıç. Blok zinciri endüstrisi, küresel anlamda bireysel yatırımcılar ve Yatırm Fonları tarafından kabul gördü. Dev Risk Sermayesi şirketleri, lüks markalar hatta Snoop Dogg, Justin Bieber, Cardi B gibi ünlüler isimler de blockchain teknolojisi temelli gişirimlere yatırım fırsatını değerlendirenler arasına katıldı. Pazara olan bu yüksek ilgi kripto para birimi ve blok zinciri şirketlerine 27 milyar dolardan fazla fonun aktarılmasıyla hızla devam ediyor.






Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?