1 Kasım 2022 sabahı için Borsa İstanbul hakkındaki düşüncelerim | Borsa Günlüğüm

Dün ilginç bir Pazartesi günü yaşadık. Hem yeni bir haftanın ilk günü hem de biten Ekim ayının son günüydü 31 Ekim. Genelde ayın son günleri Bist100 endeksi hep düşüş eğiliminde olur. Bu hafta başı ise her ikisinin karışımı bir gün olduğundan olacak, hisse senetlerinde sürekli bir değiş tokuş yaşandı.

Bu gün Kasımın ilk günü için Borsa İstanbul'dan ümitliyim. Elimdeki hisselerin büyük bir bölümünden kar bekliyorum. Bir tek Ereğli, Kardemir ve İskenderun Demir gibi demir çelik işletmelerinin hisseleri tehlikede. Özellikle Ereğli'nin beklen kazancı gösterememesi bu düşüşte etkili oldu. Bir önceki dönemde büyük yatırımcıların ellerinde çok miktarda para birikti ve bunları hisse senedine çevirmek istiyorlar. Bunun için de hisselerin düşmesi gerekiyor.


Muhtemelen Ereğli gibi demirbaş hisselerde biraz para yakacak ve geçen Cuma gününden beri başlattıkları düşüşü biraz daha devam ettirecekler. BİST 100'ün dev şirketi Ereğli indiği zaman genelde diğer çelik hisseleri de iniyor. Ereğli'den kaçan yatırımcının BİM, Migros gibi kağıtlar yönelmesi de olası. Ben Ereğli'de(EREGL) tutunmaya çalışacağım. Uzun vadede kazandıracak çünkü. Beki bu düşüşten faydalanarak biraz daha kağıt toplayabilirim. Ortalama Maliyetim 30,24 TL civarında bunu 29 TL altına düşürebilirsem gelecek haftalarda daha çok kar edebilirim. Bunun için düşüşün durmasını bekleyeceğim.


Bir de ASELSAN belası var başımda 13 Eylül'de terse düştüğüm ve halen 33'ü geçemeyen hisse.

Bunu için de ekstra para harcamadan bekliyorum. Aslında daha önceki dönemlerde ortalama maliyet düşürmeyi deneyebilirdim ama paramın orada kilitli kalmasını istemediğim için bekledim. Elimdeki diğer kağıtlarla oynayarak Ekim ayını biraz kazançla kapattım. Özellikle COCACOLA'da hapis kalan paramı karla birlikte kurtarmam güzel oldu. Bu ay başka hissede terse düşmek istemediğimden elimdeki parayı ufak parçalar halinde senetlere dağıtarak oynamaya devam edeceğim.


1 Kasım 2022 BİST 100 Hisse Sepetim

KRDMA

KRDMD

GSRAY

ISDMR

EREGL

SELEC

BIMAS

PETKM

KOZAL

ASELS

KCHOL

YATAS

ASUZU


Not: Bu sayfada yazılı olanlar tamamen kişisel deneyim ve görüşlerimdir. Kesinlikle bir yatırım tavsiyesi olarak algılamayın. Yatırım tavsiyesi değildir.


Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Boğa Tuzağı Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Savaşmadan Kazanmak: Sun Tzu'nun Savaş Sanatı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?