3 Kasım 2022 Yeni hisse alım planım | Borsa Günlüğüm

 2 Kasım 2022 günü Borsa İstanbul(BİST) için az da olsa verimli bir gün oldu. Günü %0,42'lik bir yükselişle 4071,87 puandan kapattı. BİST100'ün bir süredir geçmeye çalıştığı ve bu yüzden yatırımcılar psikolojik sınır olan 4000 puanın üstünde seyretmeye devam etmesi borsaya olan güveni arttırsa da yine de temkinli olmakta fayda var.

2 Kasım benim için de iyi bir gün oldu. Uzun zamandır elimde olan ASELSAN hisselerini elimden çıkardım. 34,90TL'den bozdurduğum hisseler akşama doğru 36TL'ye kadar dayandı. Ama olsun benden alan da kazansın. Sonuçta hepimiz aynı sebepten borsadayız.

Genel olarak yükselseler de Ereğli haricindeki diğer demir çelik hisselerinde herhangi dişe dokunur gelişme görmedim. EREGL hissesi de pek bir yükseliş yapmadı aslında. Halen açığa satışçıların hedefi olduğuna inanıyorum. Gerçi bu hisseyi elimden çıkarmayı düşünmüyorum.


3 Kasım 2022 Hisse Alım Planım

ASELS hissesinden geri aldığım parayı çeşitli hisseler arasında paylaştırarak yeni bir sepet oluşturmayı planlıyorum. Bunun için birkaç tane hisseyi markaja aldım. 

PNSUT hissesi dün büyük  bir düşüş yaşadı. Şu anda lot fiyatı 45,86TL ve RSI değeri 41,32. Mum grafiği Bollinger Bandının alt kısmından dışarı taşmış görünüyor. Bu banda geri döneceğini kuralının bu gün işleyeceğini varsayarsak aslında alınabilir durumda. Eğer düşüş tamamlanmışsa alacağım.

BJKAS hissesinin de düşüşü yavaşlamış görünüyor ama RSI değeri 49,87 ve alım yapmak için bunun altına düşmesi lazım.

ISGYO, düşüşü yavaşlamış da olsa tehlikeli hisse. Ama iyi yerden alınırsa yatırımcısına güzel paralar bırakabilir.

BASGZ, 16,87TL civarlarında genelde 16 ile 18 arasında seyrediyor. Az miktarda alınarak başlanabilir. Düştükçe alıp 17'i  geçince satılabilir.

ISDMR evet bu hisse de yuları doğru bir yükselişle kapatmış. bu hisse de alınabilir. Ama 26,70TL'den yukarısı tehlikeli.

FROTO, hızlı yükselişte. Bu da aslında alınabilir hisse ama 380'den sonrası tehlikeli.

VESBE, umut vaat eden bir noktada tam olarak düşüşü yukarı doğru dönüyormuş gibi. 52 haftanın maksimumuna bu kadar yakın olmasa çok miktarda alırdım ama az miktarla alım yapacağım.



Not: Burada yazdıklarım tamamen kişisel düşüncelerim ve deneyimlerimden kaynaklanmaktadır. Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Ayın En Çok Okunanları

Borsanın Dört Mevsimi: BİST 100'de Ne Zaman Risk Almalı, Ne Zaman Nakde Geçmeli?

BIST 100’de Küresel Korkuya İnat Tarihi Ralli: 14.200 Sınırında 'Short Squeeze' | 2 Haziran 2026 Analizi

Borsa İstanbul Günlüğü: 25 Mart 2026 Çarşamba – Jeopolitik İyimserlik ve 13 Bin Direncinde Yön Arayışı

Borsa İstanbul Günlüğü: 26 Mart Perşembe – TCMB’nin Şahin Mesajı Satışları Derinleştirdi, Endeks 12.727 Seviyesine Çekildi

Borsa İstanbul Günlüğü: 27 Mart 2026 Cuma – Orta Doğu Gölgesinde Keyifsiz Bir Hafta Kapanışı

BIST 100’de Küresel Fırtınaya Karşı Direniş: 8 Haziran 2026 Dipten Dönüş Analizi

BIST 100’de Çifte Makro Şok: İstihdam Verisi ve Enflasyon Kıskacında 5 Haziran 2026 Analizi

Borsa Günlüğü: 8 Mayıs 2026 | BIST 100’de Tarihi Zirve, Tarım Dışı İstihdam ve Jeopolitik Satranç

Borsa Günlüğü: 20 Nisan Pazartesi | Korkulan Olmadı, Borsa 'Hürmüz' Krizine Karşı Direnç Gösterdi!

Borsa İstanbul Günlüğü: 30 Mart 2026 Pazartesi – Orta Doğu Ateşi ve İç Veriler Endeksi 12.600 Bandına Çekti

Lütfen Görüşlerinizi Bizimle Paylaşın

Ad

E-posta *

Mesaj *