E-ticaret 2 yıl içinde En önemli satış kanalı olacak



 E-ticaret 2 yıl içinde En önemli satış kanalı olacak


Gartner'a göre ticaretin geleceği internette yatıyor. Metaverse ve teknolojilerinde yaşanan gelişmeler ve girişimcilerin yaptığı büyük yatırımlar da bu öngörüyü doğruluyor. Para Notları
Gartner'a göre ticaretin geleceği internette yatıyor. Metaverse ve teknolojilerinde yaşanan gelişmeler ve girişimcilerin
 yaptığı büyük yatırımlar da bu öngörüyü doğruluyor. 

Teknoloji araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri konusunda önemli bir yere sahip olan Gartner'ın yaptığı araştırmanın sonuçları önümüzdeki iki yıl içinde e-ticaretin markalar için en önemli satış kanalı olacağını söylüyor.



Gartner'ın, dijital ticaretin mevcut durumunu değerlendirmek için Ağustos-Eylül 2021 tarihleri arasında ABD, Fransa, Kanada, İngiltere ve Almanya'da 400'den fazla pazarlama lideriyle gerçekleştirdiği ankette elde ettiği sonuçlara göre; pandemi nedeniyle sektörlerde daha önce benzeri görülmemiş seviyede olumsuz değişimler yaşanmasına karşın, kuruluşların %79'u 2021 yılı gelir hedeflerine ulaşmış ve firmalar tüm olumsuzluklara(kapanmalar, pandemi koşulları gibi) rağmen daha iyi performans göstermişler.

Gartner kıdemli pazarlama analisti Ant Duffin'in aktardığına göre online ticaret konusunda deneyim ve birikimleri fazla olan firmalar diğerlerine kıyasla performans hedeflerini aşma konusunda %30 civarında daha başarılıydılar. Duffin'e göre bunun nedeni: "Gelişmiş dijital ticaret firmalarının, artan kâr ve müşteri performansı sağlarken, mevcutları büyütme veya pazara yönelik yeni dijital ticaret yolları oluşturma yeteneğine de sahip olmalarıdır."

Gartner'ın 2022 yılı için eticaret firmalarına tavsiyeleri

* Yol haritası geliştirin

Dijital ticaret performansının kilit unsuru olan dijital olgunluğa ulaşmak için yol haritanızı belirleyin. Pazarlama liderleri, pazarlama stratejisindeki zayıflıkları belirleyip güçlendirerek ticari değer sunumunu artırmak için net bir yol haritasına sahip olmalılar.  

*Büyüme stratejinizi oluşturun

Sürdürülebilir kısa ve uzun vadeli büyüme sağlamak için bir strateji oluşturmak gereklidir. Bir test ve öğrenme kültürünü benimsemek, kuruluşların dijital ticaret motivasyonu ve risk iştahı oluşturacak kısa ve uzun vadeli girişimleri belirlemesine, yürütmesine ve ölçeklendirmesine yardımcı olabilir. Gartner'ın anketine katılan yöneticilerin ortalama %90'ı, dijital ticaretteki başarıyı sürdürmek için firmayı geliştirecek ek özelliklere yatırım yaptıklarını belirtti. 

* Yetenekleri kaçırmayın 

E-ticaret firması liderlerinin önündeki en kritik zorluklardan birisi de yeteneklerini elde tutmaktır. Özellikle üst düzey yeteneklere sahip personelleri elde etmek için firmalar arasında rekabet seviyesi inanılmaz derecede yüksek. Liderler, çalışan bağlılığını sağlamak ve onları geliştirmek için eğitimler, ödül programları gibi hamleler yapmak zorundadır. Kaynak: Gartner



Para Notları

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Yatırım Fonları Değişim Tablosu

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Neden Zengin Olamıyorum?

İşinizde Mükemmelliğin yolu: PUKO Döngüsü (PDCA) Nedir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?