Tesla Pi Phone: Sakin Olun! Sadece bir söylenti

"Elon Musk'ın akıllı telefonu Pi Phone'un
doğrudan Marscoin madenciliği
 yapabileceği iddia ediliyor."


Tesla Model Pi(π) Phone Nedir? 


Elon Musk Pi Phone'un doğruluğuyla ilgili Para Notlarına henüz bir açıklama yapmadı :)
Elon Musk Pi Phone'un doğruluğuyla ilgili Para Notlarına henüz bir açıklama yapmadı :)



    Ünlü girişimci Elon Musk ard arda açıkladığı akıl almaz projeleriyle son yirmi yıla damga vurmuş bir girişimci. Elektrikli, kendi kendine giden otonom otomobil, Mars'ta yaşam, küresel internet hizmeti Starlink, insan makine arayüzü Neuralink.. liste böyle ilginç girişimlerle uzayıp gidiyor. Musk'ın takipçileri ise tüm bu listenin altına bir çizgi çekip hepsi için adeta bir ara toplam yapıyor ve adını pi sayısından(π) alan Tesla Model Pi Phone ortaya çıkıyor. Evet Tesla Model Pi Phone: bir akıllı telefon!

    Musk kurguladığı yeni nesil yaşam tarzında tüm bu girişimleri birbirine entegre ederek, ekosistemi bir bütün haline getirecek mi? Yazının devamında bu fütürist girişimcinin Tesla π Phone ile ürün ve hizmetlerini nasıl birbirlerine entegre edebileceğini, bu entegrasyonun nasıl bir yaşam biçimi yaratabileceğini inceleyeceğiz. Tekrar etmekte fayda var bu telefon Tesla fanlarının internet ortamında ortaya attıkları bir iddia. Henüz Tesla tarafından doğrulanmadı. Ama Tesla Pi Phone için ortaya atılan teknik özellikler o kadar mantıklı ki Elon Musk'ın şirketleri aracılığıyla ortaya koyduğu teknolojileri birbirine bağlayacak olan böyle bir cihaza bence de gerçekten ihtiyaç olabilir. 

    Tesla Model Pi Phone teknik özellikleri: Model Pi için atfedilen özellikler internet ortamında Elon Musk fanları tarafından ortaya atılmış iddialardan ibaret. Hal böyle olunca bu makalede teknik özelliklerden bahsederken Kamera, işlemci, batarya kapasitesi gibi her akıllı telefon için söylenen teknik verilerden ziyade iPhone ve diğer Android tabanlı cihazlara fark atabilecek iddialardan bahsetmeyi uygun gördüm. 



Model Pi Cep Telefonu Marsta'da çalışacak 

Mars çikolata fotoğrafı. Para Notları
Buraya Mars gezegeninin fotoğrafını koymalıydım ama Mars deyince aklıma Mars çikolata geliyor.


    Söylentiye göre Tesla Model Pi Phone ilk olarak Elon Musk'ın Starlink projesiyle entegre olacak. Starlink uydu bağlantısı sayesinde ormanlarda, dağlarda yani tüm dünyada kapsama alanında olabilecek. Hatta yakın gelecekte Mars'a seyahat başladığında cihaz orada bile kullanabilecek. 

Güneş Enerjisi ile şarj olacak 


    Tesla'nın bünyesindeki Solarcity teknolojisiyle de entegre olacağı iddia edilen telefonun arka kapağı ışıktan enerji elde eden solar panel ile kaplı olacak. Hızlı şarj teknolojisiyle güneş ışığı altında 30 dakikada telefonun şarj olabileceği düşünülen bu sistemle hem Düya’da hem de Mars’ta telefonun şarj ihtiyacı güneşten karşılanabilecek. 

Neuralink arayüzü 


Neuralink Projesiyle beyne çip takılacak. Para Notları
İnsan-bilgisayar arasındaki iletişimi sağlayacak Neuralink Projesi.

    Tesla fanlarına göre Model Pi'nin Neuralink'te geliştirilen beyin-telefon arayüzüne sahip olacağı da bekleniyor. Bildiğiniz gibi Musk, Neuralink projesiyle insan ve makineleri birbirine bağlamak için ultra yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine arayüzleri geliştiriyor. 

Geleceğin Para Birimi Kripto Paralar(bu olmazsa olmazdı zaten) 


    Model Pi ile ilgili en yaratıcı iddialardan birisi de kripto para mining iddiası. Halihazırda Mars'ta alışverişin kripto para birimleriyle yapılacağı öngörülüyor. Marscoin projesi bunun için var zaten. Bu noktada söylentiler devreye giriyor ve Elon Musk'ın akıllı telefonu Pi Phone'un da doğrudan Marscoin kripto para madenciliği yapabileceği iddia ediliyor. İnsanlar Marscoin'i zaten dünya üzerinde trade edebiliyorlar. Bu telefon sayesinde hem Marscoin madenciliği yapabilecekler hem de bu coinleri Mars'ta alışveriş yaparken kullanabilecekler. Telefon aynı zamanda kripto paralar için bir soğuk cüzdan(cold wallet) olarak da kullanılabilecek. 

Sonuç 


Tesla Pi Phone tasarımı nasıl olacak. Para Notları
Tesla fanları tarafından Pi Phone için ortaya atılan tasarımın fotoğraftaki gibi olacağı öngörülüyor.


    Yazının başında da belirttiğim gibi Tesla Model Pi Phone henüz Tesla ve Elon Musk tarafından duyurulmuş gerçek bir proje değil. Tesla Fanları tarafından oluşan beklentiyle ortaya çıkmış bir iddia. Söylentinin kaynağının ise İtalyan tasarımcı Antonio De Rosa'nın Youtube kanalında paylaştığı bu video olduğu düşünülüyor. Videodan sonra Tesla hayranlarının işi ciddiye alması, belki de bahsettiğimiz bu teknolojiler için gerçekten para harcamaya hazır olmaları, Tesla Pi Phone furyasını ortaya çıkardı.



Para Notları




                                                                      

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Neden Zengin Olamıyorum?

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?