İşinizde İnovasyon için 5 İpucu

İşinizde İnovasyon için 5 İpucu


   İçinde bulunduğumuz çağ belki de insanlık tarihinin en rekabetçi çağı. Eğer halihazırda bir şirketiniz varsa ya da gelecekte kurmayı planlıyorsanız bu rekabetçi ortama ayak uydurmalısınız, aksi halde iflas eden girişimler mezarlığı sizi bekliyor :/

İnovasyon işinizi daha yükseğe taşır.

   Yazının girişi biraz endişe verici olsa da merak etmeyin! Virgin Group'un kurucusu Richard Branson rekabete ayak uydurabilen inovatif bir şirket olabilmek için ipuçlarını linkteki gönderisinde paylaşmış. Ben de sizler için bu önerilerden, içine kendi görüşlerimi de katarak, bir yazı hazırladım. Bundan sonra da size faydalı olacağını düşündüğüm yazıları elimden geldiği kadar tercüme ederek Para Notları'nda paylaşmaya devam edeceğim.




   Şu an tam anlamıyla inovasyon çağında yaşıyoruz, etrafımızdaki her şey hızla değişiyor, ayak uydurmak zorundayız. Teknolojik inovasyon şirketlere müşterilerine daha hızlı ve verimli bir müşteri deneyimi yaşatmalarını sağlıyor.

   Şirketinizi bir adım önde tutabilmeniz için bazı ipuçları:

1. Problemin üzerine gidin

İnovasyonun ilk şartı problemin üzerine gitmektir
   İnovasyon, soğukkanlılıkla bir problemin üzerine gittiğinizde oluşmaya başlar. Bir ürünü yaratırken, bir soruna çözüm ararken, yeni bir hizmeti başlatırken daima insanların hayatını kolaylaştırma amacıyla yola çıkın. 100 yıl öncesinin tüccarları gibi tek amacınız kar olmasın.

 

2. Tutkulu insanları etrafınıza toplayın

Yaratıcı insanlardan kurun ekibinizi.
  Dünyayı değştirmek için gerekli olan şeylerden biri de tutkudur. Etrafınızda işine yenilik getirmeye hevesli, yaratıcı insanları toplayın. Herkes gibi düşünen insanlarla bir yere varamazsınız. Ekibiniz meraklı, sorunlara çözüm arayışında olan, tutkulu ve yaaratıcı insanlardan oluşsun.

 

3. Evet efendim, sepet efendim!


   Yöneticiler ve girişimci liderler için kritik bir öneri: "Etrafınızda sürekli sizi onaylayacak insanlar olmasın" sürekli evet efendim, diyen çalışanlar işinizde tabiri caizse "körlüğe" neden olur. Sizin ihtiyacınız olan kişi gerektiğinde size hayır diyebilendir.





4. Herkesin fikrini dinleyin

Herkesin fikri değerlidir, kulak verin!
    Unutmayın, inovasyon herkes içindir ve en iyi fikirler sıklıkla yöneticiden değil direkt olarak ürün veya hizmetin oluşturulmasında çalışan personellerden gelir. Gözünüz kulağınız olarda olsun.

5 Sadeleştirme


Bir bakmışsınız canavar kedi yavrusuna dönüşmüş :)
   İşleri karmaşıklaştırmayın, sadeleştirin. İnovasyon siz büyük bir probleme tüm enerjinizi harcarken size fark ettirmeden kaybolabilir. Sorunları büyütmeyin aksine küçük parçalara bölün, çalışanlarınıza bölüştürün, sadeleştirmelerini isteyin. Göreceksiniz canavar kediye dönüşmüş :)




Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?