Vücut Dili Öğrenelim(Beden dili rehberi)

Beden Dili Rehberi


   Vücut dili size pek çok kapıyı açacak sihirli bir anahtardır. Öyle bir duruşunuz olmalı ki adeta "Alem duruşuma, yollar gidişime hasta!" diye haykırmalı vücudunuz. Ama önemli bir uyarı yapayım, vücut dili yapacağım diye çok kasıntı olmayın sonra vücudunuz atar.


vücut dili duruş
Duruşunuz çok şey ifade eder.

 

Dik dur eğilme, özgüvenin seninle!


   Duruş şekliniz sizin en zayıf noktanızdır. Bu yüzden her an kontrol altında tutulmalıdır. Öyle ki duruşunuz hakkınızda pek çok şey anlatır, en gizli sırlarınızı karşınızdakilere eleverir, ağzında bakla ıslanmaz! Özellikle dik ve cesur bir duruşun kendine güvenen, samimi ve güçlü bir izlenim yarattığı, omuzları düşük elleri ceplerinde konuşan birinin ise tam tersine çekingen, içinde bir şeyler saklayan biri izlenimi verdiği ve çoğu insana itici geldiği araştırmalarla kanıtlanmıştır.


 Gülmenin anatomisi

Gülmek, gülen, kadin
Gülmek duyguları ifade etmenin en güzel yoludur.
    Birinin düşüncelerini öğrenmek istiyorsanız kötü de olsa onun yaptığı esprilere gülerek kilidini açabilirsiniz. Gülmek herhangi bir şeyi komik bulmak değildir sadece. Gülmek, insanları bir araya getiren ve birbirleriyle bağ kurmalarını sağlayan sosyal bir duygudur. Bir insanla beraber güldüğünüzde onunla hemfikir olduğunuzu, tabiri caizse "aynı takım içinde" yer aldığınızı söylüyorsunuz demektir. Bu da o insanın sizinle samimi olmasını sağlar ve normalde anlatmak istemeyeceği sırlarını, içten duygularını açığa vurma konusunda daha rahat davranmasını sağlar.

Kemal Sunal gulen adam
Çekiciyim değil mi?

    Bu yüzden en temel özellik güler yüzlü olmaktır. Gülümsemenin sizi daha çekici gösterdiği ve karşınızdaki insana olumlu enerji verdiği Avrupalı bilim insanlarınca yapılan pek çok araştırmada kanıtlanmıştır. Hatta yine bu araştırmalara göre insanlara çekici gelmeyen insanlar genelde pek gülümsemeyenlerdir.




   İletişim halinde olduğunuz inanlara sıcak ve samimi bir şekilde davrandığınız takdirde karşınızdakiler de doğal olarak yanınızda rahat hissedeceği için sizin hakkınızdaki düşünceleri de olumlu yönde gelişir. Bu pozitif etki karşınızdakinden size yansır ve özgüveninizin de artmasına yol açar.

Gözler kalbin aynasıdır

 
Kadir İnanır'ın 3 numaralı bakışıyla ortamlara akın.

   Emel Sayın'dan dinliyoruz efendim:"Gözler kalbin aynasıdır, yalan nedir bilmez onlar..." Aynen şarkıda dediği gibi gözler "yalan nedir bilmez" ama bazı sırları saklayabilir. Öyleyse bakışlarınızı kontrol altında tutmalısınız. Endişeleriniz ne kadar yoğun olursa olsun Kadir İnanır'ın 3 numaralı bakışını atacak, ortamlarda karizma üstüne karizma basacaksınız.
portlek gozler, potlek gozlu adam
Adamın canını alacak gibi bakmayın.

   İletişim kurarken de karşınızdaki insanla göz kontağını ihmal etmemelisiniz. Tabii göz temasıkaybetmeyeceğim derken adamın canını alacak gibi de bakmayın. Karşınızdakine anlattığınız konunun vurgulu yerlerinde göz teması size samimiyet ve güvenilirlik katacaktır. Ya da karşınızdaki size bir şeyler anlatırken onu onayladığınız yerlerde yine göz teması desteği yerinde olacaktır.



Onaylamak


jack nicholson gif
Karşınızdaki insanı onaylamak empati kurmanızı sağlar

    Baştan söyleyeyim onaylamak derken emme basma tulumba gibi kafa sallayın demiyorum.
Açıkça söylemek gerekirse insanlar en çok kendi düşüncelerini severler. Örneğin yaptığı işte en iyisi olduğunu düşünen birine en iyisi olduğunu söylerseniz bu onun kendi düşüncesini doğruladığı için sizden daha çok hoşlanmasına neden olacaktır. (Önemli not: yalakalıkla onaylama arasında ince bir çizgi vardır. Eğer karşınızdaki kişiye ait doğruları söylüyorsanız onaylıyorsunuzdur. Olmayan şeyleri atfediyorsanız yalakasınızdır.)

   Konuşurken başınızı onaylar biçimde sallayın, ve göz teması kurun bu karşınızdaki kişiyle kurduğunuz bağı kuvvetlendirecektir. Meşhur İsviçreli bilim insanlarına göre eğer bir kişiyi dinlerken kafanızı onaylar şekilde sallıyorsanız karşınızdaki de aynı hareketle sizi onamaya başlayacaktır.

   Onamanın bir diğer yolu da söyledikleri cümleyi farklı bir şekilde dile getirip tekrar etmenizdir. Bu sayede karşınızdakiyle güçlü bir empati kurabilirsiniz. Empati de doğal olarak sıkı dostluklara ya da sağlam iş ilişkilerine dönüşecektir.

 Dokunmak

vücut dili, beden dili, dokunmak, goz temasi
Hem omzuna dokunmuş, hem elini sıkıyor hem de göz teması kurmuş.. Bu adam ne derse yaparsınız!
   Dokunmak samimiyet belirten en etkili hareketlerden biridir. Aynı zamanda da en dikkatli kullanmanız gereken tekniktir. Yanlış kullanımında karşınızdakini taciz ediyor sanılabilirsiniz.  İnsanları omuzlarına dokunmak ve gözlerine bakma yoluyla etki altına almak oldukça kolaydır. Böyle yaptığınızda karşınızdaki insanı önerilere açık hale getirirsiniz. Etrafınızdaki babacan insanları bir düşünün sizden bir şey isterken gözlerinize bakar, omuzlarınızı sıvazlarlar. Sonra bir bakmışsınız tapu kadastroda o tanıdığınızın işine koşturuyorsunuz :)



Yorumlarınızı aşağıdaki yorum bölümüne dilerseniz anonim olarak da bırakabilirsiniz. Yazılarımız değerli yorumlarınızla gelişecek!

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?