Hayallerinizin işi için atmanız gereken adımlar

Hayallerinizin işi için atmanız gereken adımlar


   Hayallerinizin işini bulmak istiyorsunuz, güzel :) Peki hayallerinizin işi nedir düşündünüz mü? İş aramadan önce o işten beklentilerinizi düşünmeye zaman ayırın. İş ararken atacağınız en sağlam adım kendinizi ve size en uygun işi tanımaktır. Bu yazıda tecrübelerinizi, şahsiyetinizi oluşturan özelliklerinizi ve kapasitenizi belirlemek ve gelecekteki işvereninize etkili bir şekilde kendinizi  tanıtmayı öğreneceksiniz.


Hayalinizdeki işe kavuşunca çalışmak sizin için yükümlülük olmaktan çıkar.





   İster işsiz olun, isterseniz de bir yerlerde çalışıyor olun gelirinizi artırmak ya da ufkunuzu genişletmek için yeni bir işe girmek isteyebilirsiniz. Peki mükemmel işi nasıl bulabilirsiniz? Bu soruyu cevaplamak için neleri sevdiğinizi ve size en uygun sektör ve pozisyonu belirlemelisiniz.


Kişilik testleri ve kendini bilmek


   Antik çağlardan bu yana filozoflara göre insanın en birinci özelliği kendini bilmesidir. Bu mesele her ne kadar eski olursa olsun her devirde güncelliğini korumaktadır. Siz de eğer iş arama sürecindeyseniz öncelikle kendinizi bilmelisiniz. Böylece yanlış pozisyonlar için boşu boşuna mülakatlara gidip enerji ve moralinizi harcamazsınız.





Bir fincan kahvenizi hazırlayın ve sakin bir ortamda sizi anlatan kelimeleri yazın.
   Kendinizi tanımak için iki  basit yöntemden bahsedeceğim. İlk olarak elinize kağıt kalemi alın ve samimi bir şekilde olumlu ve olumsuz yanlarınızı yazın, neleri değiştirebilirsiniz neleri değiştiremezsiniz belirleyin. Bu ne kadar adil olmaya da çalışsanız kişisel gözlemlerinizdir ve yeterli değildir. Dışarıdan da nasıl göründüğünüz önemlidir. Kendinizi daha iyi tanımak için; ailenize iş arkadaşlarınıza kendinizi sorun. İşi şakaya vurmadan samimiyetle cevaplamalarını isteyin. Eğer aldığınız cevaplar size tatmin edici gelmezse internetteki kişilik testlerini deneyin.

Nasıl bir iş istiyorsunuz?


   Bir işten beklediğiniz şeyleri sıralayarak başlayın: ekip lideri olup insanları yönetmek mi cazip geliyor yoksa rakamlarla uğraşmak mı? Sosyal ilişkilerinizde nasılsınız, insanlarla kolay iletişime geçip onların güvenini kazanarak bir şeylere ikna kabiliyetiniz güçlü mü?


   Eğitim ve CV geçmişiniz de önemlidir. Geçmişte iş gereği gerçekleştirdiğiniz projeler, eğitiminiz, kişisel başarılarınız gelecekteki ideal işinizle ne derece ilgiliyse o kadar başarı şansınız yükselir. Mülakat yaptığınız kişi "Bana kendinizden söz edin" dediği zaman bu soruya doyurucu bir cevap vermelisiniz. anlatacağınız şeyler başvurduğunuz pozisyonla ve şirketin kültürüyle uyumlu olmalıdır. Başarı öyküleri her işverenin potansiyel çalışanından duymak isteyeceği bir şeydir.


Anahtar kelimeler

İşinizi tanımlayan anahtar kelimeleri belirleyin

   Kendinizi ve yeteneklerinizi anlatan anahtar kelimeleri belirleyin. Örneğin grafik tasarımcı, front end tasarımcı, ux dizaynı veya marka yöneticisi, müşteri temsilcisi, iş geliştirme, gayrımenkul uzmanı, satış danışmanı, proje lideri, ekip şefi.... gibi. Bu anahtar kelimeler üzerinden kililiğinize ve yeteneklerinize en uygun olanları gelecekteki işinizi ararken kullanacağınız sihirli sözcüklerdir ;)
  
Para Notları okumaya devam edin :)

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?