Emlak Danışmanı Olmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler


  Merhaba arkadaşlar bu yazıda sizlere başarılı bir Gayrımenkul danışmanı olmak için uymanız gerekenleri 5 madde halinde anlatacağım.

1. Eğitim ve kişisel gelişim

Emlakçı yani gayrımenkul danışmanı olmak için ilk kural eğitim almaktır.

   İyi bir emlak danışmanı olmak için eğitiminize önem vermelisiniz. Japonların tabiriyle Kaizen yapmalısınız :) yani kendinizi çalışma hayatınızın her anında işinizle ilgili olarak olumlu yönde geliştirmelisiniz.



   Mesleki eğitiminizi geliştirmeli, özellikle elinizdeki gayrımenkullerin pazarlamasında başarılı olmak için Pazarlama eğitimleri almalısınız. Satış tekniklerini iyice öğrenmelisiniz.

2. Bölgenizi tanıyın


Başarılı bir gayrımenkul danışmanı bölgesini iyi tanımalıdır.
   Bulunduğunuz bölgeyi, semti, mahalleyi her caddesine her sokağına kadar avucunuzun içi gibi bilmelisiniz. Gayrımenkul satışı yapacağınız lokasyonun detaylı haritası her an elinizin altında olmalı ve bir müşteri bir şey sorduğunda hızlıca alternatifleri sunabilmelisiniz.

   Hedef lokasyonunuzdaki emlak pazarı hangi yönde eğilim gösteriyor?  Piyasayı etkileyen olumlu ve olumsuz etkenler, bölgenizde ya da yakın çevresinde yapılacak altyapı yatırımları kısa ve orta vadede neler bunları iyi bilmelisiniz.

   Bulunduğunuz bölgedeki okul, hastane, kamu kurumları, alışveriş merkezi, ulaşım alternatifleri, sosyal tesisler hakkında bilgili olun.

3. Mesleki yayınlar

Emlakçılıkla ilgili sektörel yayınları takip edin



    Gayrımenkul sektörüyle ilgili sektörel yayınları, dergi ve gazete mekelelerini, blogları( Para Notları mesela :) ) websitelerini takip ederek bölgenizle ilgili altın değerinde verilere ulaşabilirsiniz. Örneğin zingat.com gibi websitelerinden hedeflediğiniz lokasyonla ilgili fiyat endeksi vb emlak verilerini elde edebilirsiniz.







4. Tanışma sanatı

İnsanlarla tanışmaktan çekinmeyin, atak olun. Her gün mutlaka yeni birileriyle tanışın,
iyi bir gayrımenkul danışmanının çevresi geniş olmalıdır.

   Satış yapmak için hele ki ev ya da arsa gibi yüksek bedelli satışları yapmak için çevre edinmek çok önemli bir faktördür. Şöyle ki insanlar tanıdıkları ya da kendilerine yakın hissettikleri insanlaa daha kolay güvenirler. Bu yüzden insanlarla tanışma tekniklerini iyi öğrenmelisiniz ve gittiğiniz her ortamda arkadaş çevrenizi genişletmelisiniz. Bu çevre size potansiyel müşteriler olarak geri dönecektir.

   Yanınızda mutlaka yeterli sayıda kartvizit bulundurun. Bulunduğunuz iş ortamlarında ya da sosyal ortamlarda tanıştığınız insanlara kartvizit verin. Bu onlarda daha kalıcı bir iz bırakır. İsimler unutulur ama kartvizitler asla!  Ayrıca verdiğniz kartvizitleri elden ele dolaşma şansı da olacaktır bu da daha çok insana ulaşmanıza olanak sağlar.

5. Programlı olun

Programlı bir gayrımenkul danışmanı olursanız diğer emlakçılara fark atarsınız.
Her müşterinize doğru bir şekilde ulaşırsınız.

   İyi bir emlakçı olmak için en temel şart programlı olmaktır. Programlı olmak için ilk olarak bir ajanda edinin. Her ne kadar akıllı telefon ve tabletler kullanışlı gibi olsa da eski usül bir ajandanız mutlaka olsun. Ajandanızda iş akışınızı programlayın; müşteri ziyaretleri, ilan asacağınız evler, müteahhitlerle yapacağınız toplantılar, müşterilerinizden alacağınız emlakçı komisyon oranları vs her şeyiniz ajandanızda düzenli bir şekilde yazsın. Hiçbir yere geç kalmayın!


Para Notları okumaya devam edin :)


Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Neden Zengin Olamıyorum?

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?