Hiç Bitmeyen Tatil 1


"Ben tatile doyamadım!" diyenlerden misiniz?

   Bu yaz tatilinizi nerede geçirdiniz? Bir karavan kiralayıp ege ve akdeniz sahillerini mi dolaştınız, 5 yıldızlı ultralüks tatil köyünde keyif mi yaptınız? Belki de sırt çantanızı yüklendiniz ve kaz dağlarının muhteşem doğasını keşfettiniz. Ya da yurtdışı turlarına katıldınız.. Nereye gitiyseniz umarım tatiliniz iyi geçmiştir.


Her güzel tatil şişmiş kredi kartı ekstreleriyle mi bitecek?

   Eylül ayı geldi sevgili okurlarım. Çoğunluğumuz yaz tatilini yaptı, şimdiyse kredi kartı ekstrelerini inceliyor umutsuzca... Ne çok para harcamışız, bir bilemedin iki haftacık tatil için. Önümüzdeki aylar boyunca tatil borçlarını mı ödeyeceğiz?





Biz o şanslı azınlıktanız, balayı diye çıktık tatile bu yaşa geldik daha eve uğramadık :)
   Bir de şanslı bir azınlık var onlar da tatilden döndü(2-3 aylık bir tatil :)) birkaç hafta sonra kaldığı yerden devam edecekler tatillerine. Çünkü son bahar ve kış aylarında da gidilebilecek pek çok tatil rotası var, hem ülkemizde hem de dünyada. Biz de ofislerde sıkışıp duralım sonbahar ve kış boyunca..

Ooohhh tatlı hayat!

   Eğer çok paramız olsaydı biz de "Bu sabah deniz de çarşaf gibiydi mirim hah hah haa!" diye kahkahamızı atar tatlı hayatın keyfini sürerdik. Eh pek paramız olmadığına göre gelin size bir önerim var: Turizm sektöründe iş bulun!


Turizm sektörü

Turizm sektöründe başarılı olmak için "dünya vatandaşı" olmalısınız.

   Türkiye'de turizm sektörü son yıllarda zor zamanlar geçirmiş olsa da memlekette bu kadar yüksek turizm potansiyeli varken turizm hiçbir zaman bitmez. Turizm Türkiye ekonomisinin can damarlarından biridir. Sadece yerel de değil turizm yurtdışında da geçerliliği olan hiç ölmeyecek sektörlerden biridir. Turizm sektöründe, özellikle de otellerde çalışarak hem güzel paralar kazanabiliriz hem de iş dışında kalan zamanlarımızda bulunduğumuz turistik bölgenin ki bu kayak merkezi de olabilir, deniz kenarında 5 yıldızlı bir tatil köyü de, tadını çıkarabiliriz. O kadar çalıştıktan sonra eğlenmeye vakit kalır mı demeyin, İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerde yaşayanlar iyi bilir trafik yüzünden işten çıkıp eve gelmek de zor, haftasonu bir yerlere gitmek de. Üstelik çarpık yapılaşma, hava kirliliği gibi kent sorunları da cabası. Tatil yörelerinde bu saydığım sorunlar yok. İşten çıktığınız gibi denize girebilir ya da kayak takımlarınızı giyebilirsiniz.

Tatil bölgelerinde yapabileceğiniz başlıca işler

Otellerde yapılabilecek pek çok iş var.
Turist rehberliği
Halkla ilişkiler
Resepsiyon görevlisi
Animatörlük
Aşçılık
Garsonluk-Barmenlik
Belboyluk
Tekne kaptanlığı
DJ'lik gibi...  

   Düşününce akla pek çok iş geliyor değil mi? Hatta yabancı dilinizi geliştirerek bir hatta birden fazla yabancı dil öğrenerek daha iyi gelir elde edebilir, hatta yurtdşındaki otellerde iş bulabilirsiniz. Unutmayınız ki turizm sektöründe başarılı olmak için dil bilmeli hatta "dünya vatandaşı" olmalısınız. Buraya not düşelim sevgili okurlarım, sizlere ileride Ofiste yabancı dil öğrenme yöntemlerini de paylaşacağım. Bizzat kendi deneyimlerime dayanarak anlatacağım yazıda ofiste boş vakitlerimi değerlendirerek nasıl kolayca ingilizce öğrendiğimi anlatacağım. Yabancı dil öğrenmek turizm sektöründe çok işinize yarayacak.

   Daha önce paylaştığımız Tatil Yaparak Para Kazanma Rehberi'ni inceleyerek tatil bölgelerinde yapabileceğinşz diğer işleri de inceleyebilirsiniz.

   Ayrıca aileden zengin olmasa bile parasını doğru kullanan, tatil için bazı lükslerden feragat edebilen, "önemli olan yeni yerler görmek" diyebilenler için fazla para harcamadan dünyayı gezmenin yollarını araştırıp ayrı bir yazıda paylaşacağım.(bugün fazla söz verdim:)

   Hatırlatma: Eğer zamanında Pasif Gelir Kaynakları'na yatırım yapmışsanız, düzenli bir geliriniz varsa çalışmadan da dünyayı gezebilirsiniz. Pasif gelir kaynaklarıyla ilgili yazımıza bir göz atmanızı tavsiye ederim.



Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?