Adsense Gelirleri AdBlock Tehditi Altinda

Online reklam gelirleri AdBlock tehditi altında.
   Her website ya da blog sahibi yani her "internet yayıncısı" emeğinin karşılığını almak ve doğal olarak adsense vb online reklam gelirlerini artırmak ister. Fakat son yıllarda yükselişe geçen reklam engelleyici program yani Ad Blocker kullanımı online reklam gelirlerini tehdit etmektedir. Bu konuya eğilen Coalition For Better Ads AdBlocker kullanıcılarıyla online bir anket yapmış.



   Google Adsense Blog, son yazısında Coalition For Better Ads'in bu araştırmasına yer verdi. Araştırmada reklam engelleyici ad blocker yazılımları kullanan internet kullanıcıların düşüncelerine yer veriliyor.  Yapılan çalışmada elde edilen rakamlar ise oldukça düşündürücü:
İnternet kullanıvcılarının %69'u
pop-up reklamları rahatsız edici buluyor. Kaynak: Adsense Blog

Kullanıcıların %50'si
tavsiye etmiyor.Kaynak: Adsense Blog

  Bu ankete göre Ad Block ve benzeri reklam engelleyici programları kullanan internet kullanıcılarının %69'u pop-up vb "rahatsız edici reklamlar" yüzünden bu reklam engelleyicileri yüklediklerini belirtmektedir. Yine aynı yazıya göre bu ankete katılan katılımcıların %50'si ise pop-up reklamlar barındıran websiteleri bir daha ziyaret etmediklerini ve o siteleri tavsiye etmedikleri belirtiliyor.

Yılların Ayça'sı okulunu bitirdi ve
"Kamera Mühendisi" oldu.
   İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğu pop-up reklamları aldatıcı reklam olarak algılıyor ve pop-up'ların güvenliği düşük sitelere yönlendirdikleri düşüncesi de hakim. Sahiden de şöyle bir düşündüğünüzde pop-uplarda neler görürüz? İlk 3'ü sıralayalım

1. Numarada yılların eskimeyen efsanesi "Ayça_22 kamera açtı!"
2. Arkadaş bulma siteleri
3. Bahis siteleri

   Eh yani siz düşünün şimdi böyle bir ortamda Pop-up'tan çıkan "Yapı Kredi Bankası" reklamına kimse tıklamaz.  İnsanlar direkt olarak aldatıcı reklam olarak düşünür.


Reklam alanları Kaynak:Adsense Blog

   Peki "Yapı Kredi Bankası" ne yapıyor? Tabii ki de legal, kullanıcılar tarafından da "zararsız" olarak algılanan Adsense vb reklam kanallarına yöneliyor.
 
   Örneğin Adsense Blog'a göre en başarılı reklam alanları: "336x280 büyük dikdörtgen, 300x250 orta boy dikdörtgen, 728x90 leaderboard, 300x600 yarım sayfa ve mobil cihazlarda 320x100 büyük mobil bannerdır." Tabii bunlar milyonlarca websitesi içinden alınan ortalama değerlerdir. Kendi sitenizin tasarımına göre özelleştirmelisiniz.



   Tıklama başına maliyeti yüksek reklamları sitenizde yayınlamak istiyorsanız yayın kaliteniz kadar, sitenizde bulunan reklamların kalitesine de önem vermelisiniz. Blogununz ya da websiteniz pop-uplarla, devasa raklam alanları, menü ya da yazı başlığı gibi görünen aldatıcı reklamlarla doluysa yüksek kazanç veren reklam veren reklamverenler tarafından tercih edilmezsiniz. Kimse müstehcen veya aldatıcı bir reklamın yanında yıllarca yatırım yaptığı markasını koymak istemez.

   Eğer sitenizde pop-up vb rahatsız edici reklamlar yok ama yine de Adsense gelirlerinizde azalma varsa daha önce paylaştığımız "Adsense Gelirim Neden Az?" yazımıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Konuyla ilgili sormak istediklerinizi aşağıdaki yorum bölümüne yazabilirsiniz..




Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Boğa Tuzağı Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Savaşmadan Kazanmak: Sun Tzu'nun Savaş Sanatı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?