Zenginlerin Yatırım Yöntemleri

Zenginler Nasıl Daha Zengin Oluyor


   Zenginler servetlerini nasıl elde ettiler? Zenginler yatırımlarını nasıl yönetiyor? Dünyanın en zengin yatırımcılarından Warren Buffett'ın ilk gelir elde etme yöntemi neydi? Hepsinin cevabı bu yazıda!

   Ayrıca bu makalede paylaşacağım kısa videoda ayrıntılı bir şekilde zenginlerin yatırım stratejileri anlatılıyor. Ben izledim ve izlediklerimden ilham aldım, ne mutlu ki bazı yöntemleri de uyguladığımı fark ettim. Peki sizler de uyguluyor musunuz bu yöntemleri? İzleyin görün! Zenginlerin sırrı bu videoda! ;)

            
                      İzlemeye vakti olmayanlar için videodan satır başları yazının devamında!




* İşin temeli az ya da çok fark etmeksizin kazandığınız parayı nasıl harcadığınızdır.

Para biriktirme yöntemlerini bilmelisiniz

* Eğer maaşlı çalışıyorsanız yatırım yapmak istediğiniz parayı maaşı alır almaz ayırmalısınız.(eğer para biriktirmekte zorlanıyorsanız "para biriktirme yöntemleri" makalem size yardımcı olacaktır.)





Videoda kullanılan bazı terimler:

-Nakit akışı: kazandığınız para yani geliriniz
-Giderler: Harcamalarınız
-Varlıklar: Size düzenli gelir getiren yatırımlarınız(kiralık ev ya da dükkan, borsadaki yatırımlarınız, vs)
-Yükümlülükler: Size paraya mal olan şeyler. Örneğin mortgage krediniz(konut kredisi) varsa bu sizin için yükümlülük ama banka için varlıktır. Diğer taraftan eğer konut kredisiyle aldığınız bu evi kiraya verirseniz bu sefer sizin için yükümlülükten varlığa dönüşür.

Maaşlı çalışanlar paralarını nasıl harcar?

parayla nasil yatirim yapmali
Para böyle harcanmaz!
   Büyük çoğunluğun kenarda parası yoktur ve maaş gününden maaş gününe yaşarlar. Bu insanlar farkında olmasalar bile aslında fakirdirler! Ne kadar kazandıkları önemli değil, ay sonunda paralar suyunu çekiyorsa, hiçbir yatırımları yoksa bu insanlar fakirdir. Paralarını ucuz ya da pahalı pek çok gereksiz şeye harcarlar.

   Bu kişilerin sorunları yaptıkları harcamaların daha fazla nakit girişi getirmemesidir. Ve kendilerini finansal ve para biriktirme gibi konular eğitmemeleridir. Parayla satın aldıkları şeyler onları bulundukları "orta sınıfın" içinde hapseder!(Her sene yenilenen iphone, durup dururken arabanın modelini yükselteceğim diye araba değiştirme vs...).

Zengin insanlar paralarını nasıl harcar?


   Zengin insanlar kazançlarını yükümlülüklere değil varlıklara(kendilerine para kazandıracak yatırımlar vs) yatırırlar. Eğer zengin olmak istiyorsanız size gelir sağlayacak daha çok varlık satın alın.

Para kazandıracak varlıklara(yatırımlara) örnekler

Dükkan alıp kiraya vermek
akıllıca bir yatırımdır

*Hisse senetleri, bonolar
*Gayrimenkuller(kiralık dükkan, kiralık ev, kiralık ofis)
*Eğitim! Evet kendini geliştirmek de başlı başına bir yatırımdır. Size daha çok para kazandıracak bir şeyler öğrenip onu yaparsanız size geri dönüşü muazzam olur.

   Burada video haricinde eğitimle ilgili bir şey alıntılamak istiyorum. yenibiryatirim.com'un Business Insider'e dayandırarak yayınladığı yazıdaki şu cümle oldukça aydınlatıcı:

"Sıradan insanlar, zenginliğe giden yolun okulda alınan eğitimden geçtiğini düşünür. Zengin insanlar ise belli bir konuda alınan eğitime inanır."

*Nakit yaratan fırsatlar: Yani "Pasif gelir kaynakları"(Pasif gelir kaynakalrı nedir? Merak ediyorsanız Pasif Gelir Kaynakları ile ilgili makalemizi okumanızı tavsiye edriz.)

Warren Buffett servetini kazanmaya nasıl başladı?


   Yukarıdaki videoda anlatılana göre  dünyaca ünlü milyarder Warren Buffett gençliğinde(lisedeyken) ouyn makinesi(tilt oyunu) alıp bir işlek dükkana koyuyor, o makinenin getirisini biriktirip ikinci makineyi, o iki makinenin getirisini biriktirerek bir diğerini alıyor.... Oyun makinelerinden "düzenli Pasif Gelir" elde ederek bunu tekrar yatırım olarak değerlendiriyor...

Kıssadan hisse: ABD'li ünlü yatırımcı Warren Buffet daha lise yıllarında keşfetmiş Pasif Gelir Kaynakları'nın önemini.

   Unutmayın ki zenginler bu tip pasif gelir sağlayan kaynakları bulmak için çalışıyorlar ve pasif gelir fırsatı bulduklarında da yatırımlarını yapıyorlar. Bir kere yatırım yaptıktan sonra uğraşmasalar bile aydan aya, yıldan yıla sürekli gelir elde ediyorlar. Sonra bu kazandıkları paraları başka bir pasif gelir fırsatında değerlendiriyorlar. İşte zenginlik yaratıcı formül bu!

Son söz:

   Video haricinde paylaşmak istediğim kısa bir şey var arkadaşlar. Kendinizi, hayatı, çevrenizde olanları sorgulayın. Aradığınız pek çok cevabı zaten bulacaksınız. Çünkü cevap bazen korktuğumuz, cevaplamak istemediğimiz sorularda, "konfor alanımızı" ihlal eden eylemlerin içinde saklıdır. Hiç sordunuz mu kendinize: "Neden zengin olamıyorum?" diye. Onun cevabı da bu makalede: "Neden Zengin Olamıyorum?"



Bu yazı yorumlarınızla gelişecek...

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Neden Zengin Olamıyorum?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?