Pasif gelir elde etmenin en kolay yolu Coin Stake işlemi nedir?


Binance Global Borsası için
%10 indirim kodu
yazının devamında
sizi bekliyor :)

telefonla kripto para işlemi
Coin stake etmek pasif gelir elde etmenin düşük riskli yollarından birisidir.

    Coin Staking yani kripto para stake etmek en kolay pasif gelir elde etme yollarından birisidir.  Kripto para dünyasına yatırım yapmak isteyen ama finans konularına yabancı olanlar için en iyi kripto yatırım yöntemi coin Stake etmektir. Kripto işlemlerine yeni başlayanlar için düşük riskli düzenli kazanç vadeden staking yatırımını yapmadan önce gelin staking nedir tanımına bakalım. 

Staking Nedir? 

  Kripto para borsalarında al-sat yapmasanız bile belirli miktar kripto parayı aynı itibari para birimimiz Türk Lirasını vadeli mevduat hesabına yatırır gibi binance borsasında kasaya yatırarak ek gelir elde edebilirsiniz. Stake etmek, nedir derseniz: Staking anlamı: Bir kripto coin'i seçilen vadeler boyunca kripto para borsasında kasaya yatırma işlemidir. Aynen Vadeli mevduat hesabı gibi çalışır ama burada ekstra olarak seçeceğiniz coin cinsine göre çeşitli staking ödülleri kazanma imkanı vardır. Örneğin Binance borsasında stake ettiğiniz token haricinde Launchpool'da sergilenen yeni coinlerden de ufak miktarlarda hediyeler kazanabiliyorsunuz. 

    Stake ettiğiniz miktarı seçtiğiniz Coin projesine borç vermiş olursunuz. Böylece blokchain operasyonlarının işleyebilmesi için destek vermiş olursunuz ve bunun karşılığında düzenli getiri elde etmiş olursunuz. 

    Stake ödüllerini de hesaba katarsanız ve iyi bir miktar para yatırdıysanız, Staking yöntemiyle hatırı sayılır bir pasif gelir elde edebilirsiniz. 

Proof of Stake(PoS) Sistemi


Kripto Coin farming bilgisyarı
    Bitcoin ve diğer altcoin'lerin madenciliğinde kullanılan ve ekran kartı, SSD Harddisk gibi bilgisayar bileşenlerinin kullanımıyla veri işleme yöntemine dayanan PoW(Proof Of Work) modeli, aşırı enerji ve donanım tüketimine sebep olmaktaydı. 2012 yılında bir alternatif olarak PoS(Proof of Stake - Hisse ispatı) yöntemi geliştirildi. Proof of Stake(Hisse kanıtı) sistemi anonim bir firmanın hissesine sahip olmaya benzetilebilir. Bu sistemde sahip olduğunuz coin miktarı kadar kazançtan pay sahibi olursunuz. Yani ne kadar kilitli veya esnek staking kasasına coin yatırırsanız ve ne kadar uzun süre burada tutarsanız o kadar getiri elde edersiniz.  

Staking Yatırımı Yöntemleri:

Genel olarak 3 tip Stake yöntemi vardır. Bunlar; 

1. Kilitli Staking(Locked Staking)
2. Esnek Staking(Flexible Staking)
3. DeFi Staking 

1. Kilitli Staking

    Kripto paranızı belirli bir süre için Stake kasasında kilitleyip, seçtiğiniz vade boyunca parayı hiç kullanmama işlemidir. Bu vade boyunca belli bir miktar faiz ve çeşitli ödüller kazanırsınız. Sistem tığkı bankalardaki vadeli mevduat hesapları gibi işler. Örneğin Binance Global Borsası stake yatırımına imkan vermekte ve seçeceğiniz coin cinsi ve vadelere göre farklı faiz oranları ve çeşitli coin ödülleri sunmaktadır. 

2. Esnek Staking

    Bu da tıpkı bankalardaki "esnek vadeli hesap"larla aynı mantıkta çalışmaktadır. Coinlerinizi stake ettiğiniz süre boyunca pasif getiri elde edebilirsiniz, dilerseniz bir mikrtarını çekip kripto borsada al-sat işlemi ya da farklı yatırımlar yapabilirsiniz. bir yandan da kasada kalan kripto coin'lerinize vade işlemeye devam eder. Elde edeceğğiniz faiz ve ödüller coin'lerinizin günlük ortalaması alınarak hesaplanır. Esnek Staking'in dezavantajı faiz ve coin ödüllerinin kilitli staking'e göre daha az olmasıdır.

3. DeFi Staking

    Açıklamaya önce DeFi kelimesinin anlamıyla başlamak sanırım daha bilgilendirici olacaktır. DeFi açılımı: Decentralized Finance(Merkezileştirilmemiş, merkezi olmayan Finans) kelimelerinin ilk hecelerinden türetilen bir terimdir. Hem esnek hem de kilitli stake yatırmına izin veren DeFi sisteminde ağ üzerinde yaşanabilecek güvenlik açıkları ve hatalar nedeniyle kripto paralarınızın hepsinin veya bir kısmının kaybolması gibi riskler mevcuttur. Buna binaen kazanç oranları daha yüksektir. 

    Aklınızda bulunsun; kripto para borsaları DeFi sisteminde oluşacak teknik hatalar ve siber saldırılar nedeniyle meydana gelebilecek kayıplarınız için herhangi bir sorumluluk üstlenmezler. Ayrıca kripto paranızı stake edeceğiniz DeFi projesini doğru seçmelisiniz, bizdeki Jet Fadıl'dan dünyanın pek çok yerinde bolca bulunmakta ve kurdukları DeFi projeleriyle insanların paralarını alıp kaçmaktadırlar. Sosyal medya genelde yanıltıcı olabilmektedir, araştırmalarınızı bu konularda itibarlı forumlar üzerinde detaylı bir şekilde yapmalısınız.


Son Söz:

    Bu yazıda Kripto Coin Staking yatırımı çeşitlerini bir pasif ek gelir kaynağı elde etme yöntemi olarak inceledik. İlerleyen yazılarda kripto para yatırımlarıyla ömür boyu düzenli pasif gelir kazanma yollarını beraberce arayacağız.


 

BONUS: Binance Global Borsası %10 referans linki ve kod

    Binance Global Borsasına üye olurken indirim referans kodu kullanırsanız ömür boyu yapacağınız kripto para coin işlemlerinde %10 indirim kazanabilirsiniz. 

    Binance Global Borsası %10 indirim referans kodu: KKK7AJYV 

    Aşağıdaki linke tıklayarak, verdiğim binance referans kodu ilgili yere girin %10 indirim kazandığınzı belirten bir yazı göreceksiniz. 

 Binance referans kayıt Linki(Global Site için) -->  https://accounts.binance.com/tr/register?ref=KKK7AJYV 


Binance Global Borsası %10 indirim referans kodu kayıt ekranı Para Notları
Binance Global Borsası %10 indirim referans kodu kayıt ekranında 
"Binance'a davetlisiniz" başlığı altında böyle görünür. Para Notları

    Sizlerle paylaştığım kodu eşit olarak ayarladım. Yani siz bu kodla Bimnance borsasındaki kripto para al-sat gibi işlemlerinizde %10 referans indirimi kazanırken ben de %10 BNB coin kazanacağım. Üye olduktan sonra siz de Binance programına kayıt olarak indirim kodu paylaşabilirsiniz. Böylece sizin de BNB koin cinsinden ömür boyu bir pasif geliriniz olur. Binance %10 referans indirim koduyla üye olun beraber kazanalım. 




Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Neden Zengin Olamıyorum?

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?