On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Uzun Vadeli Yatırımlar - (22 Aralık 2021 Güncel)
Yazının devamına Binance Global Borsasında geçerli %10 indirim referans kodu eklendi



İşte yan gel yat Osman :)
görsel 123rf.com'dan alınmıştır.

  "On dönüm bostan, yan gel yat Osman!" bu tekerlemeyi büyüklerinizden çok duymuşsunuzdur. Peki siz de Osman gibi olmak ister misiniz? Nasıl mı? Tabii ki de "Pasif gelir kaynaklarına" yatırım yaparak. Yani uzun vadeli yatırımlar yapmak. Yapacağınız uzun vadeli yatırımlarla belki 5 ya da 10 yıl içinde siz de Osman gibi yan gelip yatarak pasif gelirlerinizin tadını çıkarabilirsiniz :)






Öyleyse ilk soruyu soralım:

Pasif Gelir Kaynakları Nelerdir?


Bu Para Notları makalesinde cevabını bulacağımız konular:

*Pasif gelir nedir?

*Pasif gelir elde etme yolları nelerdir?
*Bonus: Uzak durmanız gereken pasif gelir yöntemleri





Pasif gelir nedir?


Pasif gelir aslında hepimizin az çok bildiği bir kavramdır. Pasif geliri tanımlamamız gerekirse; herhangi bir fiziki çaba göstermeden düzenli ya da düzensiz olarak elde edilen kazançlar "Pasif gelir kaynakları" olarak adlandırılır diyebiliriz. Pasif gelirlerin kaynağı şimdi yapacağınız "uzun vadeli yatırımlar"dır.

   Unutmayın ki pasif gelir sahibi olmak, eğer piyango kazanmadıysanız, uzun bir süreçtir. Fakat ömür de uzun! Öyle ya da böyle yıllar göz açıp kapayana kadar geçiyor. Özellikle emeklilik yılları ve sizden sonra çocuklarınızın yaşamını garantiye almak için gençliğinizde pasif gelir kaynaklarına yatırım yapmalısınız. Pasif gelir yatırımları uzun vadeli yatırımlardır ve size uzun vadede zenginlik sağlıyacaktır. çevrenizdeki ekonomik durumu iyi olan insanlara bakın mutlaka zamanında yapılmış uzun vadeli pasif gelir sağlayacak yatırımları vardır.

Peki nedir bu Pasif Gelir Elde Etme Yolları?

1. Gayrımenkul Kira geliri

pasif gelir yöntemi, gayrımenkul yatırımı
Kiralık bir mülkünüz olması sizin için uzun vadeli gelir sağlayan bir pasif gelir yöntemidir.

   En kolayı en başa yazdım. :)  Pasif gelir deyince herkesin aklına gelen kira geliridir. Günümüzde kira öder gibi ev sahibi olma yöntemiyle yani mortgage sistemiyle maaşlı çalışanlar kolaylıkla ev sahibi olabilmekteler. Bu sistemle 10 yıl içinde ev sahibi olabilirsiniz. Hatta geliriniz iyiyse ara ödemelerle bu süreyi daha da kısaltabilirsiniz. 20 yıllık bir çalışma hayatında bu sistemle en az 2 ev sahibi olabilir ve birinde otururken diğeriyle de kira geliri yani Pasif Gelir elde edebilirsiniz.

dükkan masrafı kiracıya aittir
Dükkan kiraya vermek,
masrafı kiracıya ait olduğundan daha karlıdır


   Ya da ev yerine dükkan yatırımı yapabilirsiniz. Şunu özellikle belirtmeliyim ki dükkan kiraya vemek eve göre daha avantajlıdır. Evin her yıl bir sürü tadilat masrafı çıkarken, dükkan kiraya verdiğinizde tüm bu masraflar kiracıya ait olur.






2. Araç kiraya vermek

fiat linea, araç otomobil kiraya vermek
Linea da BMW'nin yanında kayış gibi duruyor.:)

Ekonomi sınıfı bir araç alıp kiraya vererek pasif gelir elde edebilirsiniz.
   Eğer fazla bir otomobiliniz varsa güvenilir Rent A Car yani araç kiralama firmalarıyla anlaşarak aracınızı kiraya verebilirsiniz. Ya da iş makinesi alarak onu inşaat firmalarına kiralayabilisiniz. İnşaat son yıllarda ülkemizin yıldızı parlayan sektörlerinden, iş makinalarına talep oldukça fazla.

3. Parayla para kazanmak

para ağacı
Parayla para kazanmak kazançta olduğunuz zaman, para ağacından para toplamak gibidir :)

   Bu biraz riskli bir yöntem, toplu paranız varsa faize ya da devlet tahvili, hazine bonosu ya da düzenli olarak kar payı dağıtan kazançlı hisse senetlerine yatırım yapabilirsiniz. Ama bu yöntemde enflasyonun paranızı eritmesini önlemek için yatırım sepetinizi güncel tutmanız, para piyasalarını düzenli olarak takip ederek paranızla sürekli hareket halide olmanız gerekmektedir.

4. Blog yazarak İnternetten para kazanmak

blog yazarak pasif gelir kazanci elde etmek
Sevdiğiniz konularda blog yazmak eğlenceli bir pasif gelir yöntemidir.

   Kendinize bir blog açın. Blog yazmanın en iyi tarafı iyi bildiğiniz, hobiniz diyebileceğiniz bir konuda, sizin gibi düşünen insanlara hitap eden yazılar yazarak belli bir kitle oluşturabilirsiniz. Bu da size google adsense geliri olarka geri döner. :) Üstelik az veya çok ömür boyu sürebilecek bir kazanç. Para notları blogumuzda da Google Adsense ile ilgili yazılar mevcut "buradan" okuyabilisiniz.

 5. Sosyal medya fenomeni olmak

sosyal medya fenomeni geliri
Sosyal medya fenomenleri iyi kazanç sağlıyor.

   Eğer hazır cevap, şeytan tüyü olan biriyseniz Facebook, Twitter, instagram gibi mecralarda büyük miktarlarda takipçi elde edebilirsiniz. Bu takipçiler de size reklam geliri olarak geri döner. Piyasada sosyal medsya fenomenlerine reklam veren pek çok firma mevcut. Özellikle moda, giyim, takı ayakkabı gibi ürünleri olan firmalar bu yönde reklama ağırlık vermektedir.

6. Youtuberlik

youtuber pasif gelir kazancı
Youtuber olarak da hazırlayacağınız kaliteli videolarla para kazanabilirsiniz.

   Youtube kendi ekosistemi içinde video içerik üreten ve bunu "geniş kitlelere ulaştırabilen" youtuberlere gelir sağlamaktadır. Youtube üzerinden yüksek gelir elde etmek istiyorsanız ilk olarak iyi bir fikir yani çekeceğiniz videolar için güçlü bir kurgu ve senaryo, iyi bir ekipman sahibi olmalısınız. Böylece kaliteli içerikler üretebilir ve milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz. Bu da size uzun vadeli ek gelir kazancı sağlar.

7. Telif geliri elde etmek

copyright sembol, telif hakki sembolu
Telif geliri(copyright) uzun vadeli kazanç
sağlayan pasif gelir yöntemidir.

   Eğer çoğunluğun merakla okuyacağı bir roman ya da okuyucular için başvuru kaynağı olacak bir kitap yazabilirseniz bu size uzun yıllar boyunca düzenli bir gelir sağlayacaktır. Tabi sadece kitapla sınırlanmamak gerekli. Bu konu sizin yeteneklerinizle de bağlantılıdır. Eğer müzikle ilgileniyorsanız sample müzikler hazırlayabilir ve internet üzerinde satışının yapılabildiği sitelere yükleyebilirsiniz. Eğer görsel sanatlara ilgiliyseniz stok görsel satan sitelerde de yaratacağınız görselleri satabilirsiniz.






8. Bitcoin yani Kripto para ile pasif gelir elde etmek

**Binance Global Borsası %10 indirim Referans Kodu**


    Günümüzde pek çok kripto para borsasında al-sat yapmasanız bile belirli miktar kripto parayı staking işlemi yaparak(staking anlamı: Kripto parayı size belirtilen süre boyunca belirtilen coin cinsi olarak tutma(stake etme) işlemine verilen addır.) kazanacağınız Stake ödülleriyle pasif gelir elde edebilirsiniz.

    Eğer Kripto para fırsatlarını yakalamak istiyorsanız Binance Global Borsasına üye olabilirsiniz. Üye olurken eğer Binance Global indirim kodu kullanırsanız ömür boyu yapacağınız kripto transfer ve al-sat işlemlerinde %10 indirim kazanabilirsiniz. 

Binance Global Borsası %10 indirim referans kodu:

KKK7AJYV

    Aşağıdaki linke tıklayarak, verdiğim binance referans kodu ilgili yere girin %10 indirim kazandığınzı belirten bir yazı göreceksiniz.

Binance referans kayıt Linki(Global Site)




binance %10 indirim referans kodu kayıt ekranında böyle görünür
Binance Global Borsası %10 indirim referans kodu kayıt ekranında "Binance'a davetlisiniz" başlığı altında böyle görünür.



    Sizlerle paylaştığım kod eşit ayarlanmıştır. Siz %10 referans indirim kazanırken ben de %10 BNB coin kazanacağım. Üye olduktan sonra siz de Binance programına kayıt olarak indirim kodu paylaşabilirsiniz. Böylece sizin de BNB koin cinsinden ömür boyu bir pasif geliriniz olur. Binance %10 referans indirim koduyla üye olun beraber kazanalım.





Bonus: Uzak durmanız gereken pasif gelir yöntemleri

 

lüks mercedes araba
İnternette lüks arabalar içinde resim paylaşıp evine otobüsle dönen
MLM'cilere(HOLDINGS adı altında saadet zinciri yapanlar) kanmayın sakın.

   Piyasada yüksek kazançlı ek gelir elde edebileceğinizi iddia eden pek çok oluşum var. Bunlar genelde "Falan Holding, Filan Holding, Ultra Holding, Mega Holding" gibi havalı isimlere sahiptirler. İşin temelinde multi level marketingin(MLM) kirli bir versiyonudur.Kısaca saadet zinciri denir bunların yaptığı işe.


   Bu oluşumların ortak özelliği sisteme giriş için sizden ücret talep etmeleri ve ödediğiniz para karşılığında alışılagelmiş yatırım yöntemlerinden(faiz, altın, repo gibi) kat kat fazla kazandırdıklarını iddia etmeleridir. Bu kazancı elde etmek içinse sisteme yeni üyeler kazandırmanız gerektiğidir.

   Bu sistemde üst seviyede olanlar müthiş bir zenginlik ve refah içinde görünür ve lüks bir yaşam sürerler ve bunu sürekli sosyal medya üzerinden paylaşarak; "siz de zengin olabilir, böyle yaşayabilirsiniz!" mesajı verirler. Bu tamamen aldatmacadır, göz boyamadır. Bu insanlara inanmayın, uzak durun!

---

Bu yazı sizin yorumlarınız sayesinde zenginleşecek, yorumlarınızı bekleriz :)


Yorumlar

  1. İyi güzel de bunlardan hangisi en hızlı para kazanma yöntemi? Bana acil yoldan çok para lazım. en hızlı nasıl kazanırım onu bi söylesenz???????????

    YanıtlaSil
  2. Merhaba "Adsız" öncelikle yorumun için teşekkür ederim.

    Bahsettiğim yöntemlerin hiçbirisi "hızlı para kazanma yöntemi" değildir. Yukarıda bahsettiğim yöntemler yazıda da belirttiğim gibi "uzun vadeli para kazanma" yöntemleridir. Ama garanti para kazandırır. Kısa yoldan para kazanmak için günübirlik işleri araştırabilirsin. Örneğin şu an yaz ayındayız ve Türkiye'nin tursitik yerlerinde festivaller, konserler düzenlenmekte. Her bir organizasyonda onlarca genç günübirlik olarak çalışarak para kazanmaktalar. Sen de bu işlere bakabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Kısa yoldan zengin olayım bu para kazanma geçim için rezillik çekmekten kurtulayım. Cevap: Tabi Görürsem söylerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Ayın En Çok Okunanları

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Boğa Tuzağı Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Enflasyon Nedir?

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Mücevhere Yatırım Yapılır mı?

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Neden Zengin Olamıyorum?