İş Bulduran CV Nasıl Olmalı?

CV Hazırlama Rehberi


   Para kazanmayı seven bir insanın illa ki iş kurması ya da büyük kazançlar getiren hisse senetlerine vs. yatırımcı olması gerekmez. Bazen maaşı ve sosyal hakları iyi olan bir iş bulduğunuzda da gayet güzel paralar kazanabilirsiniz.

   İyi bir iş istiyor musunuz? Peki, özgeçmişiniz sağlam mı? İş pozisyonlarına o kadar çok aday başvuruyor ki özgeçmişteki küçük bir hata bile çoğu zaman insan kaynaklarının dikkatli gözleri tarafından yakalanıp CV'nizin elenmensine sebep oluyor.

İşte CV Hata ayıklama sihirbazı!

özgeçmiş hataları, başarılı iş garantili CV hazırlama rehberi
Abra kadabraa CV sihirbazı burada!
  Bu başlık size windows işletim sistemini anımsatmış olabilir :) Fakat bu yöntemler öyle yararlı ki adeta bir sihirbaz gibi sorunları çözüyor! Lafı fazla uzatmadan özgeçmişlerde çoğunlukla yapılan hatalara bakalım:




 *Dilbilgisi hataları

 



  Dil becerilerimiz ne kadar gelişmiş olursa olsun bazen aceleden, bazen yorgunluktan insanlık hali yazım yanlışları veya anlatım bozuklukları yapabiliriz. Bu ufak yanlışlar işe alım sürecinde elenmenizin nedeni olabilir.Hele özellikle medya, reklam, pazarlama, yayıncılık gibi alanlarda bir pozisyona başvurduğunuz zaman bu tür yanlışlar affedilmez olur.


 *Özgeçmiş fotoğrafınız düzgün mü?

örnek ozgecmis fotografi, cv fotoğrafi nasil olmali
İşte örnek CV fotoğrafı budur!
  Tabii ki asker arkadaşınızın düğününde çeyrek altın takarkenki fotoğrafla iş başvurusu yapmıyorsunuzdur :) Ama dikkat etmeniz gereken bir iki kritik nokta var. CV fotoğrafınız yukarıdaki örnek fotoğrafta olduğu gibi olmalı; giyim kuşam düzgün, fotoğrafınız net, arka planı sade olmalı.

 *Önyazı yazdınız mı?

Özgeçmişte önyazı şart!

  Başvurduğunuz pozisyona uygun, kendini(profesyonel iş geçmişini ve karakterini) birkaç etkili cümleyle kısaca anlatan bir ön yazı hazırlamalısınız.

*Kişisel bilgiler


 Kişisel bilgilerden kastım kişilik özelliklerinizdir. Bazı pozisyonlar için hırslı karakterde insanlar tercih sebebi olabilir, eğer karakteriniz bu yöndeyse bundan bahsetmeniz ve bir iki cümlelik kısa başarı hikayenizle desteklemeniz yararlı olacaktır.


*Başvurduğunuz pozisyon size uygun mu? 

Mahsun abi gibi tam 12'den vurmalısınız :)
 
 Bir ilana başvururken tabiri caizse tam onikiden vurmalısınz. Başvurduğunuz şirketin kurumn kültürü, faaliyet alanları ve başvurduğunuz pozisyonun sizin önceki eğitim ve iş deneyimlerinizle uyuşması gibi faktörler sonuca etki eder.


*Özgeçmişiniz kaç sayfa?



too long didint read,okumadık kardeş durumumuz yoktu
CV'niz çok uzun olursa insan kaynakları da
okumadık kardeş durumumuz yoktu der:)
  Bazı özgeçmişler vardır, özgeçmişe bakınca sınavda hocadan ek kağıt isteyen öğrencileri hatırlatır. Yazdıkça yazar, patron bakkala yollamışsa onu bile anlatır CV olur 4-5 sayfa. E insan kaynakları uzmanı da bir insan sonuçta akşama kadar onlarca özgeçmişi incelemek zorunda.

  Arkadaşlar, ideal CV 1 sayfadır, hadi olmadı 2 fazlası zarar ziyan vakit kaybıdır. eğer sayfa sayfa uzuun uzun yazarsanız insan kaynaklarındaki görevli arkadaştan yan resimdeki cevabı alırsınız benden söylemesi. :)



*Hobileriniz neler?



hobileriniz nelerdir cevap
Böyle bir hobiniz varsa özgeçmişinizin başarısı garanti!
 Eee şeyy hobilerim resim yapmak, müzk dinlemek, kızlarla ip atlamak... Biiiippp... ELENDİNİZ! Şaka! Şaka! Ama her şakanın ardında da bir gerçeklik payı yok mudur ey ideal özgeçmiş hazırlama serüveninde yol alan arkadaşım? Eğer az önce bahsettiğim tarzda hobileriniz varsa boşu boşuna bunlardan bahsedip CV'nizde kalabalık yapmayın. Özgeçmişinizi öne çıkaracak, diğerlerinden ayırt edecek hobi at binmektir, golf oynamaktır, dalgıçlık ya da dağ tırmanışı yapmak, paranotları blogunu okumak, piyanoyla jazz müziği yapmak gibi gerçekten uzmanlık, yüksek konsantrasyon ve azim gerektiren uğraşlardır. Ve patronlar bu karakterde insanları severler.





 Haydi rastgele :)

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

İşinizde Mükemmelliğin yolu: PUKO Döngüsü (PDCA) Nedir?

Yatırım Fonları Değişim Tablosu

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Mum Çubuklarının Gücü: Marubozu Formasyonu Nedir?

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Ege Cansen: Deneyimli Ekonomistin Başarı Hikayesi ve Genç Girişimcilere Tavsiyeleri

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?