Yeni İş Kuracaklara Tavsiyeler 3


   Merhaba arkadaşlar, iş kurmak isteyen girişimciler için hazırladığımız "Yeni İş Kuracaklara Tavsiyeler" yazı dizimiz 3. bölümüyle devam ediyor. Bu yazıda

*Çevre edinme
*Tedarik zinciri
*Alt yüklenici kullanma
*Piyasa itibarı


konularına değineceğiz. Umarım sizler için faydalı bir yazı olur :)


Serinin önceki yazılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz:




Çevre Edinin

Kartvizit değş-tokuşu etkinlikleri
Kartvizit değş-tokuşu yapmayı meslek edinin :)
Bu tip etkinlikler; fuar, seminer gibi ortamlarda olur.

   İş kuracağım diye hemen pahalı bir ofis kiralayıp olaya balıklama atlamayın sakın. Yoksa ofiste sinek avlarsınız. Öncelikle iş çevresi edeninin, mevcut çevrenizi genişletin, İş bağlantıları yapın. Öyle ki işe başladığınızda en az 3-4 ay sizi yürütecek iş hali hazırda bekliyor olsun. Size iş çevresi edinmek için bir tüyo vereyim: Kendinize akılda kalan, yaratıcı bir kartvizit tasarımı yaptırın. VE Sektörünüzle ilgil ifuar, seminer gibi etkinliklere katılarak stantları dolaşın ve yetkililerle tanışın, potansiyel müşteriniz olabilecek kişilerle kartvizit değiş-tokuşu yapın.



  Bir diğer önerim de; bir süre şirketi kurmadan evden ya da sanal veya hazır ofislerden çalışın. İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerde oldukça kullanışlı sanal ofisler bulabilirsiniz. İleride sizler için sanal ve hazır ofislerle ilgili bir yazı paylaşacağım.
---26 Temmuz 2017 tarihli ekleme---
Sözümü tuttum :)
Sanal ofisler ve hazır ofislerle ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz.
 -------------------------------------


Tedarik zinciri sağlam olmalı

Tedarik zincirinin her halkası sağlam olmalı
Tedarik zincirinin her halkası sağlam olmalı

 Yeni bir iş kurduğunuz, örneğin üretim yapıyorsunuz. İlk siparişi de aldınız hayat size güzel :) Ama iş hayatının denizleri dalgalıdır her zaman işler rayında gitmez. Bilirsiniz üretim bantlarının temel bir prensibi vardır; "isterse milyon dolarlık en yüksek teknolojiye sahip parçalar hazır olsun, en basitinden civatanız yoksa ÜRETİM DURUR!"


  Tedarik zincirinizi iyi kurgulamalısınız, her üreticinin en az iki alternatifi olmalı ki herhangi bir sorun yaşandığında hemen alternatiflerle ilerleyerek üretimi sürdürebilin.


Bütün işi siz yapmayın alt yüklenici kullanın

Enerjinizin önemli bir kısmını pazarlamaya, ürün ve marka alıgısna harcayın.
Enerjinizin önemli bir kısmını pazarlamaya, ürün ve marka alıgısna harcayın.
  Müşteriden aldığınız işin tamamını firma içinde çözmeye kalkışmayın. Bu başlangıç maliyetinizi inanılmaz artırır. Piyasada herhangi bir işi yapabilecek yüzlerce yüklenici firma var ve yıllardır bu işi yapmanın verdiği bilgi birikimiyle en uygun maliyetlerle çalışabiliyorlar. Siz de bundan faydalanın, kendinize alt yüklenicilerden oluşan bir portföy oluşturun. Bu size para ve zaman kazandıracaktır.

  Hedef kitlenizi iyi belirleyin ve ürününüzü pazarlamaya odaklanın. Çünkü en kalitesiz ürünler bile güçlü pazarlama yöntemleriyle inanılmaz satış rakamlarına ulaşabiliyor. Sizin önceliğiniz ürününüz ve markanızla ilgili algıyı yönetmek. Satış sonrası hizmet kalitesini yüksek tutmaktır.


Piyasa itibarı size "dost kredisi" sağlar

Piyasa itibarı işinizin sigortasıdır.
Piyasa itibarı işinizin sigortasıdır.

  Ödemelerinizi zamanında yapın, öyle ki herkes bilsin sizde kimsenin parasının kalmayacağını.
İyi bir piyasa itibarı, zor günlerinizde size dost kredisi olarak geri döner. Örnek vermek gerekirse birinden duyduğum bir hikayeyi isim vermeden anlatayım:

  Bu adamın babası tekstil sektöründe üretim yapıyor, 2001 ekonomik krizinde batıyorlar ve adam fabrikayı kapatıp memleketine, ticarete ilk başladığı yere dönüyor. Elde avuçta hiçbir şey yok, itibardan başka. O da bu piyasa itibarını kullanarak senetle bir Ford panelvan alıyor, "sıfır faizle" Bir de dükkan kiralıyor itibarını kullanarak ve ticarete başlıyor yeniden. Şu an istanbulda da şubeleri olan mütevazı bir giyim mağazaları var.



Yazının devamı: "Yeni iş kuravaklara tavsiyeler-4"



Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

Borsada Güvenle Kazanmak İçin Firma İçsel Değerine Bakın!

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?