Bill Gates'ten kitap tavsiyeleri


"Başarılı girişimcilerin
bir sırrı var!"



Bill Gates masasının üstünde bilgisayara yaslanmışGenç Bill Gates masasının üstünde bilgisayara yaslanmış
geleceği düşlüyor;"Öğrenecek, okuyacak çok şey var.."


    Bill Gates'in başarılı bir iş insanı olmasının ardında yatan bir sır var. Sadece Gates için de değil, bahsedeceğim bu sır tüm büyük girişimcilerin ortak özelliğidir: "kendini sürekli yenileme, kendi kendini eğitme alışkanlığı" Bu yazıda Bill Gates'in blogunu ziyaret edip bu yıl hangi kitapları okumuş ona göz atacağız.



Kel Mahmut ormanda öğrencilerine ne demişti;"Okul her yerdir!"
Kel Mahmut ormanda öğrencilerine ne demişti; "Okul her yerdir!"

    Hababam sınıfı filminin meşhur bir sahnesi vardır. O sahnede Mahmut Hoca öğrencilerine “Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Sırasında bir orman, sırasında dağ başı. Öğrenmenin, bilginin var olduğu her yer okuldur.” diye hitap eder.

    Başarılı bir işadamı/işkadını için tüm iş hayatı hatta emeklilik günleri bile bir okuldur. Nerede olduğu fark etmeksizin kitaplar, makaleler, internet kaynakları, beraber çalıştığı mentorlar, çevresine topladığı kaliteli insanlar.. Öğrenmenin binbir metodu var ve iyi girişimciler hepsine hakim ve hayatlarının her anında uyguluyorlar. Benim de bizzat tanıdığım iş adamları eğitimleriyle alakası olmasa bile yaptıkları işin gerekliliği olan konuları hatırı sayılır bir üniversiteden diploma almışcasına detaylı olarak bilmekteydiler. 

    Wait But Why yazarı Tim Urban'ın bir makalesinde okumuştum makalede Elon Musk'ın mühendislerle fikir tartışması yürütebilecek seviyede Roket Mühendisliğine hakim olduğundan bahsediyordu. Bu Musk'ın işine ne denli tutkuyla sarıldığının bir örneği.

Gelelim Bill Gates'in bu yıl okuduğu kitaplara:

    #1 A Thousand Brains: A New Theory Of İntelligence. Yazarı: Jeff Hawkins

    Yapay zeka, sinir bilimi ve makine öğrenimi üzerine uzun yıllardır araştırmalar yapan Jeff Hawkins bu kitapta yapay zeka geliştirme sürecine yaklaşımını anlatıyor ve gerçek bir yapay zeka oluşturmak için ne gereklidir sorusuna yanıt arıyor.

    #2 The Code Breaker. Yazarı: Walter Isaacson

    Walter Isaacson'ın bu kitabı Nobel Ödülü alan biyokimyacı Jennifer Doudna ve çalışma arkadaşlarının gen düzenleme programı CRISPR'daki çalışmalarını kapsamlı ve akıcı bir şekilde anlatıyor. Kitapta gen düzenleme konusunda ekip arasında yaşanan etik tartışmalar da göze batıyor.

    3# Klara and The Sun. Yazarı: Kazuo Ishıguro

    Bilimkurgu tarzında yazılmış olan bu kitapta hikaye robotların insanların dostu olduğu bir gelecekte geçiyor. Hasta bir genç kızın yapay zekaya sahip bir robotla olan arkadaşlığı kitapta anlatılıyor.

    4# Hamnet. Yazarı: Maggie O'Farrel

        Ünlü ingiliz oyun yazarı Shakespeare'in hayatının kederli bir bölümüne odaklanan kitapta yazar Shakespeare'in ölen oğlu Hamnet'i merkeze alarak meşhur Hamlet oyununu yaratılış serüvenini işliyor.

    5# Project Hail Mary. Yazarı: Andy Weil

        Matt Damon'ın Marslı filmine ilham olan The Martian kitabıyla tanınan yazar Andy Weil bu romanında bambaşka bir galakside hafızasını kaybetmiş birisi olarak uyanan bir liseöğretmeninin fantastik hikayesini anlatıyor. Hikayede öğretmenin bu yabancı galakside bilim ve mühendislik becerilerini kullanarak ayatta kalmayı başarması işleniyor.


Para Notları kitap tavsiyelerine devam edecek.. İyi okumalar..

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?