Milattan Önce, Milattan Sonra: BlackRock'ın Bitcoin ETF'i Kripto Para Piyasası için Ne Anlama Geliyor?


 

Benim bahsettiğim BlackRock bu değil :)


    Kripto ve yatırım camiasını takip edenlerin bildiği gibi dünyanın en büyük varlık yönetimi şirketi olan BlackRock, 2023 Haziran ayında bir Bitcoin spot ETF'i için başvuruda bulunmuştu. Tahminler başvuruya yanıtın önümüzdeki Ocak ayı içinde gelmesi. Bu, kripto para piyasası için önemli bir dönüm noktası olabilir. Yazının devamında Bitcoin ETF'inin kripto para piyasasına ve an itibariyle devam eden Bitcoin Rallisine olası etkilerini anlatacağım.


Bitcoin Spot ETF ne Anlama Gelir?


    Bir Bitcoin spot ETF, yatırımcıların borsa aracılığıyla doğrudan Bitcoin'e yatırım yapmalarına olanak tanır. Mevcut Bitcoin ETF'leri, Bitcoin'in performansını takip eden vadeli işlem kontratları üzerine inşa edilmiştir. Bu da yatırımcıların Bitcoin'in performansından faydalanmalarını sağlasa da gerçek manada Bitcoin'e sahip olmalarını sağlamyordu. BlackRock'ın Bitcoin ETF'i ise yatırımcılara gerçek Bitcoin'e sahip olmanın rahatlığını ve güvenliğini sağlıyor.



İşte BlackRock genel merkezi.

BlackRock'ın Bitcoin ETF'inin potansiyel etkileri


    BlackRock'ın Bitcoin ETF'inin piyasaya sürülmesi, kripto para piyasası üzerinde bir milat olabilir. Maddeler halinde sıralamak gerekirse:

    * İlk olarak Bitcoin'in bir varlık olarak kabulünü pekiştirir.
    
    * Blackrock'ın Bitcoin ETF'i kripto para piyasasına daha fazla likidite ve şeffaflık sağlayarak sigorta fonları, emeklilik fonları gibi uzun vade yatırım stratejisine sahip büyük kurumsal yatırımcıların da Bitcoin'e yatırım yapmalarını sağlayabilir.

    * Uzun vadeci büyük yatırımcıların kripto piyasasına girişi Bitcoin piyasasında fiyat istikrarını artırabilir. Böylece piyasa daha verimli ve yönetilebilir hale gelebilir.

   * BlackRock'ın Bitcoin ETF'inin piyasaya sürülmesi, fiyatların yükselmesine ve zaten bu yazının yayınlandığı tarih itibariyle içinde bulunduğumuz Bitcoin rallisinin ömrünü daha da uzatabilir.

Son söz

    BlackRock'ın Bitcoin ETF'i, kripto para piyasası için likidite, istikrar ve katılımcı sayısında önemli bir artış vadediyor. BlackRock'ın Bitcoin ETF'inin SEC (SEC açılımı: Securities and Exchange Commission. Görevi Amerika Birleşik Devletleri'ndeki menkul kıymetleri ve borsaları denetlemektir.) tarafından onaylanması için henüz bir tarih belirlenmedi, ama piyasanın beklentisi büyük oranda 2024 Ocak ayına işaret ediyor.  


Peki, siz ne düşünüyorsunuz?

Blackrock ETF'i Bitcoin ve dolaylı olarak kripto para piyasası için bir milat olacak mı?


Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Neden Zengin Olamıyorum?

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?