Seçim Dönemi Borsa Gözlemlerim | Borsa Günlüğüm

Seçim Dönemi Borsayı Nasıl Etkileyecek?


Seçim dönemi borsayı nasıl etkileyecek?


    2023 Ocak ayının ilk haftasında ulaştığı 5626,57 puan zirvesinden başlattığı düşüşle 4911,19 seviyelerine kadar inerek yatırımcılarına kabus dolu bir Ocak ayı yaşatan Borsa İstanbul endeksi dün 5384,17 gibi iyimser bir seviyede kapattı. Gün içinde 5400'lere kadar yükselen endeks Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim 14 Mayıs'ta olmalıdır açıklamalarından sonra bir tepkisel düşüş yaşadı. Ancak sonradan gelen alımlarla gün içinde %1 ila %0,3 arasında bir bantta tutundu ve günü +%1,3'lük bir yükselişle kapattı.

    Şimdi tüm gözler YSK'nın seçim günü açıklamasında. Buradan yapılacak açıklamaya göre yatırımcı borsadaki pozisyonunun güncelleyecek. Malum, seçim ekonomisindeyiz ve hal böyleyken borsadaki hisse senetlerinin fiyatları siyasilerin açıklamalarından fazlasıyla etkileniyor. Bu durum teknik analiz beklentilerinin şaşmasına neden oluyor. Böylesi zamanlarda temel analize ve siyasi gelişmelere karşı dikkatli olmak gerekiyor. 

 


Paranın kendi kanunu olduğunu unutmayın. Piyasanın ilerleyişini temel olarak sermayenin aldığı pozisyon belirler. Bu yüzden işlem yapmadan önce endeksin hareketini iyi takip etmelisiniz. Bu dönemde günlük yaptığınız takipleri saatlik zaman dilimlerine ayırın. Kullandığınız teknik analiz aracında(TradingView vb. ) saatlik veriler üzerinden endeks ve fiyat takibi yapın. Bir gelişme karşısında teyit almadan işlem yapmayın. Ne telaşla hisse satın ne de düşüyor diye hisse toplamaya çalışın. 


Hissenizin fiyatı düşüyor olabilir. Bu gibi durumlar için yedekte bir miktar nakit bulundurmanızda fayda var. Düşen hisselerin düşüş hızı yavaşlayana kadar bekleyin. erken alım yaparsanız sizi daha da aşağıya çeker. Bu yüzden günlük hisse alımlarında fiyatın saatlik ve 45 dakikalık mumlarının yeşil olduğundan emin olun. Volatilitenin yüksek olduğu böylesi zamanlarda hisseleri alırken daha düşük fiyatlar teklif edebilirsiniz. Muhtemelen o fiyata da satan birileri olacaktır. Alım satım sırasında sabırlı olun. Ne malınızı kaptırın ne de paranızı.


Hepinize hayırlı ve bol kazançlar diliyorum.


Not: Burada yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Yapacağınız yatırımların sorumluğu size aittir. En doğru yatırım kararları verebilmek için lütfen uzman ve yetkili bir yatırım danışmanlığı firmasına başvurun.

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Boğa Tuzağı Nedir?

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Savaşmadan Kazanmak: Sun Tzu'nun Savaş Sanatı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?