Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Sabah uykusu

   Bazıları için sabah uykusu(özellikle de öğlene kadar uzatılabilirse) uykuların en tatlısı, servetlerin en büyüğü, kadayıfın kaymaklısıdır. Bu tip insanlar gözyaşları içinde kalkar uykudan, ağustos sıcağında bile üşür yatağından ayrı kaldığı için... Eğer siz de böyle erken kalkmayı sevmeyen biriyseniz şanslısınız! Bu yazı tam size göre :)

Bazıları için uyku nefes almak gibi vazgeçilmezdir.
Her fırsatta uykunun o ışıltılı dünyasına doğru kıvrılıverirler :)




Küçük bir hatırlatma:
Sabah uyanma probleminiz varsa
üzülmeyin çaresi de var.

  Sabahları erken uyanma ile ilgili sorunlarınız varsa, sıcacık yatağınızdan, hele ki kış geceleri, ayrılamıyorsanız öncelikle sizler için daha önce hazırladığım Sabahları Erken Uyanma Rehberine bir göz atmanızı tavsiye ederim. Rehberimizde sabahları erken kalkamama problemine yönelik faydalı çözüm önerileri bulabilirsiniz. "Yok arkadaş ben sabah erken kalkmaktan bıktım, fikir olarak bile sevmiyorum!" diyorsanız erken kalkmadan da yapılabilecek pek çok iş fikri vardır. Yeter ki etrafımıza "girişimci göz"le bakalım..

 Freelance işler



Homeoffice iş
Ayaklarınızı uzatın ve evden çalışın.
   Grafikerlikten metin yazarlığına, yazılımcılıktan yatırım danışmanlığına kadar evden çıkmadan pijamalar içinde yapabileceğiniz onlarca farklı iş kolu var. Kendinizi yeteneklerinize uygun bir meslekte geliştirin, online bir portfolyo hazırlayın ve kısmetinizi arayın. İş konusunda asla çekingen olmayın, potansiyel müşterilerinizi belirleyin ve ısrarcı olun. Büyük ya da küçük aldığınız işin bütçesi ne olursa olsun(genelde ilk işler ücretsiz ya da düşük bütçeli olur) en iyi şekilde yapın. Müşterinizden tavsiye yazısı isteyin ve portfolyo sitenizde, sosyal medya hesaplarınızda vs mutlaka yayınlayın. Kulkaktan kulağa yayılarak müşteri kitlenizi oluşturun.


Uyarı: Yazının bu kısmından itibaren bahsedeceğim işlerde pijamalarınızı çıkarıp günlük kıyafetlerinizi giymeniz gerekebilir. Ama sizi temin ederim ki yazımda mümkün olduğu kadar pijamalarınızı geç çıkarmanızı sağlayacak işleri anlatacağım.

Gece işleri

gece vardiyası, gece işleri, geceleri yapılabilecek işler
İşte gecelerin yargıcı :)

   Siz de zihni gündüz uyuklarken akşama doğru hızlanan, havanın kararmasıyla birlikte uçuşa geçen gece kuşlarındansınız? Öyleyse geceleri çalışmak tam size göre.

   Gece işi deyince herkesin aklına gece bekçiliği gelir. Ama merak etmeyin ben başka işler tavsiye edeceğim. Büyük firmaların müşteri hizmetleri, teknik destek bölümleri gibi 7/24 hizmet veren bölümlerinde çalışabilirsiniz. Eğer yabancı diliniz varsa yurtdışına hizmet veren call center firmalarının ilgili birimlerinde yüksek maaşla iş bulabilirsiniz.

Serbest işler


Yengeç Hüseyin
Bizimkiler dizisinin Yengeç Hüseyin'i serbest çalışana örnektir.

   Serbest iş nedir? Serbest iş herhangi bir yere bağlı olmadan para kazanılan işlerdir. Kimileri seyyar satıcılık yapar, hurdacılık yapar(Bizimkiler'deki Yengeç Hüseyin gibi) kimileri yeteneğini pazarlar. Seyyar satıcılığa örnek olarak; çekirdek satabilirsiniz(ben 2 yaz akşamları sattım sahil kenarında) akşam simiti satabilirsiniz, kazı kazan satabilirsiniz, milli piyango bileti satabilirsiniz. Küçümsediğimiz pek çok iş aslında sandığımızdan da fazlasını kazandırmaktadır.

Müzisyenlik

Düttürü Dünya

   Müzisyenlik tahmin edebileceğiniz gibi rahat bir iştir. Genelde geceleri sahne alınır, gündüzleri uyunur :) Sabahın 9'unda konser ya da stüdyo kaydı olmaz. Eğer herhangi bir enstrümana yeteneğiniz varsa hadi öyleyse Gam'lardan başlayın antrenmanlara :) Kimseye kulak asmayın piyasada her zaman yetenekli ve "uyumlu" müzisyenlere ihtiyaç vardır.






Kendi dükkanınızı açın

 

dükkan açmak, iş fikri

   Dükkan derken belirli bir şeye yönelik "niş" diye tabir edebileceğimiz işlerden bahsediyorum. Yoksa klasik esnafın yüzde 90'ı erkenden açar dükkanı. Ama bazı dükkanların müşterisi sabahları pek uğramaz. Açacağınız dükkanda ne yapacağınızı belirlerken buna dikkat edin. Ben çevremde yaptığım gözlemlerden ilk aklıma gelenlerden bahsedeyim.


   Örneğin antikacılık. Evet bu biraz zor bir iş, yoğun dikkat ve kültür gerektirir. Bu yüzden birkaç sene çıraklığını yapmadan bu işe girmemelisiniz. Ama güzel para kazandıran bir iştir, üstelik müşterisi de kültürel olarak üst seviyededir.

    Pet shop açabilirsiniz. Evcil hayvan malzemeleri satan dükkanların müşterileri de genelde 11'e doğru dükkana uğramaya başlarlar. Niş bir sektör olduğu için Pet Shop ürünlerinde de pek pazarlık olmaz.


   Hobi malzemeleri dükkanı açın. Maket uçaklar, otomobiller, model trenler, 1000 parça yap boz, maket gemiler... Hem eğlenceli hem de kültürlü bir müşteri kitlesine sahip bir iştir hobi malzemeleri satmak. Üstelik de kimse sabahın köründe maket gemi alacağım diye kapınıza dayanmaz :)

   Etrafınızı inceleyin burada yazdıklarım dışında pek çok örnek bulacaksınız. Yeter ki girişimci gözle bakın etrafınıza...

BONUS: Pasif gelir kaynaklarınız olmalı


    Sabah erken kalkmak istemiyorsanız zamanında daha önce de bahsettiğim pasif gelir kaynaklarına yatırım yapmış olmalısınız. Yani bir yerlerden düzenli para akışı sağlayan gelirleriniz(kiralık ev, dükkan, kiraya verilmiş araç, iş makinesi, yatırım fonu gibi) olmalı. Böylece rahat mı rahat sevgili pijamalarınızı çıkarmadan tatlı tatlı yaşarsınız :)


Yorumlarınızı aşağıda yorum bölümüne bırakabilirsiniz.


Yorumlar

  1. Paralar pasif gelirlerden gelsin biz de yan gelip yatalım oh nerde öyle para kazandıran işler?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?