Geleceği güvence altına almanın yolları



para biriktirmek
Gündelik yaşayan Ağustos böceği ve biriktiren Karınca
    Karıncayla ağustos böceğinin hikayesini bilir misiniz? Tabii ki bilirsiniz. Size bugün anlatacağım konu da tam olarak bu.  HSBC Grubu'nun "Güvencenin Konforu: Geleceğe Bakış" raporuna göre dünya genelinde bireylerin dörtte biri "günübirlik" yaşıyor, yani "ağustos böceği" gibi. Raporda bahsedilen bu dörtte birlik kısımda yer alan bireyler özellikle yakın gelecekte karşılaşabilecekleri parasal sıkıntılara karşı hazırlıksızlar.


Gündelik harcamalarda dengesizlik ve gelecek kaygısı


"Güvencenin Konforu: Geleceğe Bakış" Raporunda günübirlik yaşayanların %54'ü gelecek kaygısı taşıyor.
   Gündelik harcamalardaki dengesizlik nakit akışını olumsuz yönde etkiler. Çevrenize bakın, ay sonuna on gün kala on kişiden yedisi tabiri caizse topu atıyor! Bu da kişilerde geleceğe karşı güvensizliğe yol açıyor. Bu kişiler için ev almak asla gerçekleşmeyecek bir hayaldir. Gelecekte de ev alma ümitleri yoktur; müzmin kiracılardır. Gelecekten kaygılıdırlar. HSBC Grup'un aynı raporunda belirttiği gibi finansal olarak gündelik yaşayan kişilerin %57'si isteklerini dengelemede başarısız oluyor. Yine bu kişilerin %54'ü gelecek kaygısı taşıyor. 

Sağlık harcamaları için yeterli para zorluğu

Sağlık harcamaları için
yeterli para ayırdınız mı?
   HSBC Grup'un "Güvencenin Konforu: Geleceğ Bakış" araştırmasına göre günübirlik yaşayan bireylerin yaklaşık üçte biri engellilik veya uzun süreli  hastalık durumunda, ailelerinin geçim sıkıntısına düşeceği yani parasal zoluk yaşayacağı düşüncesinde. Aynı şekilde bu kişilerin %34’ü uzun vadeli finansal güvenceleri ya da bu yönde planları olmadığı gibi banka vb finans kurumlarından uzun vadeli yatırımlarla ilgili herhangi bir kişiyle görüşmediğini ifade ediyor.

Finansal darbelere(maddi sıkıntılara) karşı alınabilecek önlemler

Finansal darbelere(krizlere) karşı önlem alın
   Günübirlik yaşayan insanlar hayatları boyunca finansal krizlere(finansal darbelere) karşı dayanıksız olurlar. En basitinden maaşları 15 gün gecikse hemen faturaları cezaya girer. Peki günübirlik yaşayan bireyler(ağustosböcekleri) ne yapmalı? Tabii ki biraz da olsa biriktiren karıncanın huylarını edinmeli. Yani kendilerinin ve ailelerinin geleceğini güvence altına almak için önlemler almalı.


Geleceğe yönelik finansal önlemler

1- Hayattaki maddi önceliklerinizi belirleyin: Hayattaki maddi önceliklerinizi belirleyin. Ailenizin ve sizin ihtiyaçlarına ve gelecekteki ihtiyaçlarına yönelik finansal bir plan yapın. Bu planı yaparken kendi isteklerini göz ardı etmeyin.

2- Maddi durumunuzu gözden geçirin: Günlük, haftalık ve aylık giderlerinizi detaylı olarak yazın. İnanın bana neye ne kadar harcadığınızı görünce şaşıracaksınız! Giderlerinizi gelirlerinizle kıyaslayarak maddi olarak ne kadar güvende olduğunuzu belirleyin.

3- Gelecek için planlama yapın: Yarının ne getireceği belli olmaz. Beklenmedik gelişmeler sizi ve tüm ailenizi ciddi şekilde etkileyebilir. Beklenmedik durumlar için finansal güvencenizin yeterli olup olmadığını değerlendirin. Gerekirse tüm aileyi kapsayan sağlık sigortası ve hayat sigortası gibi seçenekleri gözden geçirin. Para biriktirmekte zorlanan biriyseniz Bireysel emeklilik planları sizin için biçilmiş kaftan olabilir.

4- Geleceği ailenizle birlikte planlayın: Geleceği ailenizle birlikte tasarlamak için zaman ayırın. Hayatınızı derinden etkileyecek bir olay olması durumunda ailenizin hangi finansal zorluklarla karşılaşabileceğini ve sahip olduğunuz finansal güvenceleri tartışın. Gerekirse profesyonel danışmanlık hizmeti alın. Ayrıca Pasif Gelir Kaynaklarına yatırım yapmalısınız. Şimdi yapacağınız bu yatırımlar, gelecekte karşılaşabileceğiniz maddi zorluklarda imdadınıza yetişecektir.


Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?