Tatil Yaparak Para Kazanma Rehberi


   Malum yaz mevsimindeyiz, az çok hepimizin tatil yapmak için belli bir yıllık izni var. Peki yaz tatilinizi para harcayarak geçirmeyi mi tercih edersiniz yoksa para kazanarak mı? Eğer ikinci seçeneği seçiyorsanız bu yazı tam size göre!

   İşte mevcut kişisel yetenekleriniz ya da biraz cesaret biraz da çabayla edinebileceğiniz yeteneklerle tatilde para kazanmanın ipuçları bu rehberde:


gezerek para kazanmak
Tatilde para kazanma yolları derken definecilikten, hazine adalarından bahsetmiyorum :)

 

 

1. Tur rehberliği yapın

 

tur rehberliği sertifikası almak
Tur rehberliği
   Eğer genel kültürünüz ve hitabet yeteneğiniz iyiyse Türkiye'de ya da yurt dışı tatillerinizde tur rehberliği ya da yardımcılığı yaparak ücretsiz gezebilir, hatta tatil dönüşü para bile arttırabilirsiniz. Size tavsiyem Tureb'in kurslarına katılarak tur rehberliği sertifikası almak. Turist rehberliği sertifikasını nasıl alabileceğinizi http://www.tureb.org.tr/tr/Page/Detail/75 adresinden öğrenebilirsiniz.


 

2. Cruise gemileri ve yatlarda iş fırsatı kovalayın



Cruise gemiler ve yatlarda iş fırsatı
Günümüzde Cruise gemilerinin tatil köyünden farkı yok.

   Adeta yüzen tatil köyü diyebileceğimiz dev Cruise gemilerinde elbette sizin için de pek çok iş mevcut. Örneğin  garson, belboy, aşçı, aşçı yamağı, komi, animatör ve daha pek çok iş olanağı sağlayan tur gemilerinde hem kalacak yer iniz olur hem de bedava yeme içme ve gezme imkanınız olur. Üstine de gayet dolgun maaş, daha ne olsun!

    Tabi bu tip gemilerde çalışmak için "Gemi adamı cüzdanı" almanız gerekli. Gemi adamı cüzdanı almak için gerekli belgeleri ve işlemleri için bu siteye bakabilirsiniz.



3. Dil öğretin

 

Özel yabancı dil dersi,
Özel yabancı dil dersi vererek para kazanabilirsiniz.

   Eğer yabancı dilinize güveniyorsanız hızlıca dil öğrenmek isteyen insanlara örneğin günlük ingilizce konuşma dili gibi belli bir ihtiyaca yönelik kısa dil eğitimleri vererek para kazanabilirsiniz.

   Örneğin özel yabancı dil dersi verenlerin ilan verdiği http://www.ozelders.com/ders-verenler/yabanci-dil gibi sitelere ilan verebilirsiniz.  


4. Günübirlik geçici işler

 

Günbirlik etkinlik işleri yorucu da olsa eğlencelidir. ;)
   Özellikle bahar ve yaz mevsiminde hem yurtiçinde hem de yurtdışında pek çok konser, festival vb organizasyonlar düzenlenmekte. Bu etkinliklerde sizin gibi gençler için gişe görevlisinden güvenliğe, stant işlerinden sahne işçiliğine kadar onlarca farklı günübirlik iş mevcut. Böyle günlük geçici işlerin avantajı hem sıcak para kazandırması hem de günübirlik SGK sigortanızın işveren firmalar tarafından yapılmasıdır. Bir taşla iki kuş! Bu tarz günübirlik işleri için elemanonline gibi sitelerde bulabilirsiniz.


Çocuk bakıcılığı sabır ister

5. Çocuk bakıcılığı


   Özellikle muhteşem sabırlarından dolayı bayanların yapabileceği bir iştir bebek bakıcılığı. Fakat özellikle yurtdışı gezilerinizde size adeta ikinci bir aile edinme fırsatı sağlayacaktır. Tabii ki hem yabancı diliniz iyi olmalı hem de çocukların dilinden anlamalısınız :)



6. Organik çiftliklerde çalışmak

 

Organik çiftlikler
Organik çiftlikler para kazanmanın doğa dostu yolu.
   Doğayı seven yeşili koruyan biriyseniz neden olmasın? Özellikle yurtdışında bulunan organik çiftliklerde kalacak yer ve yemek karşılığında çalışabilirsiniz. World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOF)  sayesinde yurtdışında birçok şehirde tarım ve hayvancılıkla ilgili organik çiftliklerde iş bulabilirsiniz.


7. Sokak sanatçılığı


Sokak şarkıcılığı
Sokak şarkıcılığı gezginler için eğlenceli bir para kazanma yöntemidir.
   Tamamen özel yeteneklerinize bağlı olarak, örneğin iyi enstruman çalabiliyorsanız veya sesiniz güzelse sokak müzisyenliği yapabilirsiniz. Hatta gittiğiniz tatil yörelerindeki cafelerle anlaşarak akşamları sahne alabilirsiniz. Tabi ki sadece müzisyenlikle sınırlamamak gerekli; tiyatral yetenekleriniz varsa pandomim veya sokak tiyatrosu yapabilir, gezici tiyatrolara hatta gezici sirklere katılabilirsiniz.


8. Fotoğrafçılık


Gülümse çekiyorum :)

   Eğer profesyonel veya yarı profesyonel bir fotoğraf makineniz varsa ve güzel fotoğraflar çekebiliyorsanız internetteki stock fotoğraf satan sitelerde(Fotolia, Shutter Stock, Depositphotos, Istock Photo gibi) satışa çıkarabilirsiniz. Ya da gittiğiniz tatil yöresindeki turistik mekanlar, festivaller, konserlerde ziyaretçilerin fotoğraflarını çekip mobil fotoğraf baskı cihazıyla basarak para kazanabilmeniz mümkündür.

9. Hosteller iş bulun

 

hostelde iş bulmak
Hostellerdeki işlere gençler rağbet ediyor.

   Gezen gençlerin en çok tercih ettiği işlerden birisi de Hostellerde çalışmaktır. Bu tip yerlerde fazla bir uzmanlık şartı aranmadığı için iş bulmak da oldukça kolaydır. Böylece hem tatil yapar hem de paranızı kazanırsınız.


10. AirBnb'den para kazanmak

 

Tatilde AirBnb'den para kazanmak yolları
Tatilde AirBnb'den para kazanmak mümkün.

   Gittiğiniz bir tatil bölgesinde(özellikle yurtdışı) 2-3 odalı ulaşım sorunu olmayan bir ev kiralayıp bunu AirBnb veya başka kiralama kanallarını kullanarak evin kullanmadığınız diğer odalarını günlük yada haftalık olarak tatilcilere kiralayabilir hatta iyi dostluklar edinebilirsiniz.


11. İnternetten para kazanmak

internetten para kazanmak için laptop
Internetten para kazanmak için
laptop, sabır ve yetenek gerekli.


   Herkesin malumu blog yazarlığı, sosyal medya hesabı yöneticiliği gibi çeşitli online işler yaparak internetten para kazanabilirsiniz. Fakat bu yöntem yukarıda bahsettiğim yöntemler gibi hemen size sıcak para kazandırmaz. Uzun vadede ancak para kazanabilirsiniz.



12. Pasif gelirleriniz olsun


   Daha önceki "Pasif Gelir Kaynakları" yazımda da detaylı olarak bahsettiğim orta ve uzun vadeli yatırımları yaparsanız şimdi değil ama belki birkaç yıl sonraki tatillerinizde hem tatil yapıp hem de yatırımlarınızdan gelen paralarla hayatın tadını çıkarabilirsiniz :)




Bu yazı yorumlarınız sayesinde gelişecek, yazmayı unutmayın!
  



Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Boğa Tuzağı Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Savaşmadan Kazanmak: Sun Tzu'nun Savaş Sanatı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?