E-ticarete giriş zamanı


E-ticaret

   Merhaba Para Notları okuyucuları, bu yazıda online mağaza açarak e-ticarete giriş yapmaktan bahsedeceğim. E-ticaretten para kazanılabilir mi? Nasıl para kazanılır bunlarla ilgili giriş niteliğinde bazı bilgiler vereceğim. E-ticareti kullanarak daha fazla müşteriye ulaşmanızı ve satışlarınızı artırmanızı sağlayacak pek çok yöntem var. Bu yazıda aşağıdaki konulardan bahsedeceğim:


Günümüzde mobil ödeme yöntemleri sayesinde akıllı Cep telefonlarıyla bile eticaret yapılabilmekte.

    E-ticaret nedir?
    E-ticaret yöntemleri
    E-ticaret ödeme yöntemleri
    En kolay e-ticaret yöntemi

E-ticaret Nedir?

E-ticaret kısaca böyle yapılır :)

   E-ticaretin tanımı; ürün veya hizmetleri sanal ortamda yani internette satmak veya kiralamaktır, şeklinde herkesin anlayabileceği kısaca bir tanım yapılabilir.

   Son yıllarda tüketiciler ihtiyaçları olan bir ürün ve hizmeti internetteki web sitelerinden ve mobil uygulamalardan satın almayı tercih ediyor. Aklınıza gelebilecek her sektör internette kendine bir yer buldu.

E-ticaret yöntemleri

   E-ticaret yöntemleri her işletmenin hedeflerine ve işletmenin ticari boyutune göre değişiklik gösterir. Firmanıza ait bir eticaret sitesi açabileceğiniz gibi online pazaryerlerinde hesap açarak ürünlerinizi bu pazaryerlerinin sağladığı ödeme altyapılarıyla satabilirsiniz.

  Sosyal medya mecraları ve online uygulamalar da dijital ortamda ürünlerinizi satabilmeniz için fırsatlar sunar. Facebook, instagram hatta Letgo gibi uygulamalar eticaret için doğru bir başlangıç noktası olabilir.

E-ticaret ödeme yöntemleri

   İnternette hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme almanızı sağlayacak hizmetler var. Örnek olarak Payu ve ParamPos'u deneyebilirsiniz. Bu tarz online ödeme sistemleri, websitenize ekleyebileceğiniz akıllı ödeme araçları sunuyor. Bu ve benzeri hizmetler kredi kartıyla, hesap bile oluşturmadan hızlıca ödeme almanızı sağlar.

   Eğer profesyonel bir e-ticaret web siteniz yoksa yani daha yolun başındaysanız; Proticaret,  Openchart ideasoft gibi firmaların paket e-ticaret sistemleriyle işe başlayabilirsiniz. Bu tarz e-ticaret paketleri hem ürünlerinizi websitenize listelemenize hem de online ödeme almanıza olanak tanır.

 En kolay e-ticaret yöntemi

   Eğer bir websitesi tasarımıyla vesaire uğraşmak istemiyorsanız biraz önce de kısaca bahsettiğim gibi online pazaryerlerinde sanal mağaza açmaktır. Amazon, Hepsiburada, Trendyol, gittigidiyor,  n11 gibi e-ticaret sitelerini deneyebilirsiniz. Böylece ne sunucu barındırma maliyeti, ne de yazılım ve back ofisi idare edecek bir yazılımcı maliyetiniz olur. Sosyal medya mağazaları da shopify gibi eticaret altyapılarının desteğiyle başarılı satışlar yapmanıza olanak sağlamaktadır.

   Ürünlerinizi oluşturacağınız sanal mağazalara yükler ve sistemin size sunduğu ödeme yöntemleri ile satışınızı yaparsınız. Sanal mağazaları çok küçümsemeyin bahsettiğim sitelere girip incelerseniz oldukça tatminkar miktarlarda satış rakamlarına ulaşmış sanal mağazalar göreceksiniz.


   Eticaret konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız Google Dijital Atölye'nin bu konuda güzel eğitimleri var, üstelik ücretsiz. Bir göz atmanızı tavsiye ederim.


Para Notları hayırlı satışlar diler ;)

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Boğa Tuzağı Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Savaşmadan Kazanmak: Sun Tzu'nun Savaş Sanatı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?