Adsense Gelirim Neden Az?


   Web sitem neden para kazanmıyor? Adsense gelirim neden düştü? Site için çok çalıştım ama kazancım neden çok az? İnternetten neden para kazanamıyorum? Bu yazıda bu sıkıcı soruların cevaplarını bulmaya çalışacağız. Adsense gelirlerini etkileyen faktörleri inceleyeceğiz. Şimdi gelin hep beraber bu konuya açıklık getirmeye çalışalım.

Adsense geliriniz azalmasını etkileyen faktörler
Adsense gelirim neden az? Cevabı yazının devamında!

Online para kazanmak ne güzel :)
   Bir internet sitesi kurup reklam gelirinden para kazanmak maaşla çalışan ve internetle haşır neşir olan herkesin hayalini kurduğu şeydir. Nasıl olmasın ki? Siz işte çalışırken yolda gezinirken, uyurken uyanıkken gün boyu kendi işlerinizle meşgul olurken, sizin yerinize çalışan, para kazanan bir sistem hiç de fena olmaz. Bu işe giren hemen herkes bu hayalle başlar yolculuğuna. 

Bazılarının olaya yaklaşımı daha dramatik: Ben yatayım site çalışsın! Oh ne ala memleket!

   Büyük bir hevesle domainler, hostingler alınır, sistem kurulur. Siteye içerikler yüklenir ve beklemeye başlanır. Buraya kadar yapılanlar aslında denize oltasını atan ya da ağlarını salan bir balıkçının yaptıklarından farksızdır.

   Siteyi açtınız. Ziyaretçiniz de var ancak reklam gelirlerinden istediğinizi elde edemiyorsunuz. Sonuç tam bir hayal kırıklığı. Adsense'den ayda $1000 - $1500 seviyesinde paralar kazanma hayalleri kurarken elinize geçen para yıllık olarak sunucu ve alan adı masraflarını bile karşılamıyor.



Peki bu site neden para kazanmıyor?

Google'dan para kazanamamızın bazı sebepleri var :

1 Reklam Önleyiciler

   Bildiğiniz gibi kuıllanıcılar tarayıcılara reklam önleyici eklerntiler yükleyerek sitelerdeki rahatsız edici reklamları engelleyebiliyorlar. Bu özellikle film izleme sitelerinde vakit geçirmek isteyen biri için son derecede kullanışlı. Girdiğiniz sitelerdeki reklamların size çektirdiği eziyeti düşünecek olursanız, insanların bu eklentileri hiç tereddüt etmeden kullanmalarının doğal olduğunu görürsünüz. İnsanlar bu yazılımlara o kadar ilgi gösterdiler ki  Chrome, Firefox ve Opera gibi tarayıcılar kendi reklam önleme fonksiyonlarını geliştirmeye başladılar. Malesef Adsense reklamları da adblocker yazılımlarnının engeline takılıyor. Ziyaretçi sitenize girse de reklamlar yayınlanmadığı için para kazanamıyorsunuz. Geçen sene reklam önleyicilerin sektöre verdiği zarar 20 milyar doların üzerinde. Tabii ki zi de bu zarar edenler içindesiniz. Açgözlü işgüzar site sahiplerinin aşırı reklam hırsı bu işi namusuyla yapanların da kazançlarına engel oldu.

 
 2- Düşük ziyaretçi trafiği

   Aslında bunu ilk sıraya alacaktım ancak Adsense reklamlarında bazen bir iki tıklamanın bile 1 TL ve üzeri kazançlar sağladığını göz önüne alarak bunu ikinci sıraya aldım. Evet eğer sitenizin ziyaretçi sayısı düşük ise reklamlara tıklanma ihtimali de düşük olacaktır. Bu sebepten ziyaretçi sayısını arttırmalısınız.

3- Düşük TBM'li konular



   Eğer site içeriğiniz genelde TBM'i düşük yazılardan oluşuyorsa ziyaretçi sayınız çok olsa da kazancınız düşük olacaktır. Bu sebepten TBM'si yüksek konulara yönelmelisiniz. Ancak burada şöyle bir handikap var. TMB araştırması yaptığınız zaman özellikle finansla ilgili aramaların TBM'lerinin yüksek olduklarını göreceksiniz. Sitenizi finans içeriği paylaşmaya uygun olmayabilir ancak içeriğinizle uyumlu TBM'i yüksek kelimelere ağırlık verdiğinizde bu sefer de google aramalarında listelenme ihtimaliniz düşer. Bunun iki sebebi  vardır. İlki aynı kelimeleri bulan sisin gibi pek çok rakibin oluşu. İkincisi de Google'ın yaptığı bir manüpilasyon. Google bir site aniden yüksek TBM'li yayınlar yapmaya başladığında o siteyi izlemeye alıyor. İzleme esnasında arama sonuçlarında sitenizi bir konuma yerleştiriyor ve o konum için beklenen tıklama değerini alıp almadığınıza bakıyor. Eğer ziyaretçiler arama sonuçlarındaki linkinize gereken tıklamayı yapmaz iste düşük istatistiğe göre daha alt sıralara kaydırıyor. Tıklama yeterli ise yükseliyorsunuz. Bu yüzden anahtar kelime değerlerinize dikkat etmeniz gerekmekte.

4- Doğru reklam yerleşimi önemlidir
Google'ın önerdiği
doğru reklam yerleşimi

   Reklam yerleşimi siteye gelen kullanıcıdan elde edeceğiniz kazancın anahtarıdır. Eğer doğru bir yerleşim yaparsanız kazancınızın birden yükseleceğini göreceksiniz.  Çok büyük olmayan yatay dikdörtgen formunda bire reklam alanı sayfanın üst kısmında tasarımla uyumlu bir yere yerleştirin. Görüntülü reklamların sayfanın üst kısmında olması önemli. Burası ilk yüklenen bölüm olduğundan özellikler çok büyük olmayan görsel reklamlar için uygundur. Sayfanın sol kısmına bir dikey dikdörtgen formunda bir reklam yerleştirebilirsiniz. Bağlantı reklamları için sayfanın derinliklerinde site içerik alt başlıklarının yakınları en uygun bölümlerdir.



Sorularınızı aşağıdaki yorum bölümüne yazabilirsiniz.

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?