Sosyal medya planı nasıl yapılır?



   İşletmeniz için sosyal medyayı kullanmak istiyorsunuz. Peki doğru bir sosyal medya planınız var mı? Ayrıntılı bir sosyal medya planının size sağlayacağı avantajları biliyor musunuz? Son soru: Başarılı sosyal medya planı nasıl yapılır?

Nusret sosyal medyayı gayet aktif bir şekilde kullanıyor, Eğlenceli paylaşımlarıyla takipçileriyle sıkı bir iletişim kuruyor. Nusret'in tuzlama hareketi #saltbae etiketiyle sosyal medyada hızla yayıldı.

  Takipçilerinizle, potansiyel müşterilerinizle güçlü bir dijital bağ kurmak istiyorsanız sosyal medyayı doğru kullanmalısınız. Takipçilerinizin sorularına tatmin edici cevaplar vermeli, sürekli etkileşim halinde olmalı, benzersiz ve ilginç paylaşımlar yaparak bağlantınızı sürekli aktif tutmalısınız. Size önerim kasap Nusret'in paylaşımlarını ve takipçilerinin ilgisini bir incelemeniz.


   Takipçilerinizle sıkı bağ kurmak, sorularını yanıtlamak, onları eğlendirmek, bilgilendirmek için düzenli olarak paylaşımlar yapmalı, yorumları hızlı yanıtlamalısınız Kısa vadede iyi fikirler bulmak kolay olsa da uzun vadede bu oldukça zordur. Eğer doğru bir sosyal medya planınız yoksa bir süre sonra paylaşım yapamaz hale gelirsiniz.  Düzenli paylaşım yapmayan bir sosyal medya hesabı takipçilerini hızla kaybeder.

Sürekli güncel olmalısınız.


   Hesabınızı güncel tutmak için önümüzdeki 6-12 aylık paylaşımlarınız için "genel hatları" belirleyin. Mesela takvimi açarak bayramları, önemli günleri, tatilleri belirleyerek bu "özel günler" için paylaşımlarınızı hazırlayabilirsiniz. Ardından sosyal medya kullanma amacınıza uygun olarak hedefler belirleyin ve bu hedefler doğrultusunda takipçilerinizle paylaşmanız gereken konuları detaylıca not alın.

 Bir gözünüz rakiplerinizde olsun

Rakiplerinizin sosyal medya paylaşımlarını ve takipçileriyle iletişimini dedektif gibi inceleyin!
   Rakip firmaların paylaşımlarını, takipçileriyle olan diyaloglarını inceleyin, ne paylaşmışlar, nasıl tepkiler almış inceleyin. Buna göre kendi paylaşımlarınızı şekillendirin.

Hangi platform?

Hedef kitleniz hangi sosyal medya mecrasını tercih ediyorsa siz de o platformda olmalısınız.

   Rakiplerinizi incelediyseniz bir şeyi fark etmişsinizdir. Sadece tek bir mecrayı kullanmıyorlar.. Facebook, Twitter, instagram, Youtube.. Pek çok popüler platform var günümüzde. İşinizin özelliğine, takipçilerinizin eğilimlerine göre hangi platformları kullanacağınızı belirlediniz. Sonraki adım: Neyi nerede paylaşacaksınız?

   Örneğin ürün veya hizmetlerinizi tanıtan bir video hazırladıysanız bunu paylaşacağınız ilk platform Youtube olmalıdır. Ardından Youtube'daki videonuzu Twitter, ve Facebook kullanarak daha geniş bir kitleye paylaşabilirsiniz. Ürün görsellerinizden oluşan bir galeri içinse instagram ve Facebook daha faydalı olacaktır.

Sosyal Medya Yönetim Araçları

Everypost, Hootsuite veya Buffer Türkiye'de kullanılan sosyal medya yönetim araçlarındandır.

   Sosyal medyada yaptığınız paylaşımların başarısını değerlendirmek için piyasada pek çok sosyal medya yönetim aracı bulunuyor. Size Buffer, Everypost ve Hootsuite'i önerebilirim. Bu sosyal medya yönetim araçları sayesinde hem belirleyeceğiniz tarihlerde ve belirleyeceğiniz sosyal platformda planlı gönderiler yapabilirsiniz hem de gönderilerinizin performansını inceleyebilirsiniz, gönderilerinize yapılan yorumları takip edebilir, hızlıca cevaplayabilirsiniz.




Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Boğa Tuzağı Nedir?

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Savaşmadan Kazanmak: Sun Tzu'nun Savaş Sanatı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?