Mobil reklamcılıkta sosyal medya avantajı

Mobil reklamcılıkta sosyal medyanın avantajı


   Günümüzde sosyal medyayı kullanmak, işletmeler için tanıtım, takipçi artırma ve satış artırmak için en etkili yöntemlerdendir. Bildiğiniz gibi insanlar günün büyük çoğunluğunu çevrimiçi yani online olarak geçiriyor. Özellikle cep telefonları sayesinde neredeyse günün her saati sosyal medyadan "bildirim" alıyoruz. Sosyal medyayı etkin kullanmanın bir diğer önemli avantajı mevcut ve potansiyel müşterilerinizin sosyal etkinlikleri, beğenileri, karar verme şekilleri hakkında da oldukça değerli bilgiler sağlamasıdır.

Doğru bir sosyal mobil pazarlama kampanyası küçük işletmeniz için düşük bütçelerle hedef kitlenize ulaşmanızı sağlar
Doğru bir sosyal mobil pazarlama kampanyası küçük işletmeniz için düşük bütçelerle hedef kitlenize ulaşmanızı sağlar

   Bu yazıda; mobil sosyal medya kampanyası oluşturma, Sssyal ağlarda mevcut olan hedefleme seçenekleri, mobil sosyal reklamlar oluşturmaya yönelik kurallardan bahsedeceğim.


Mobil sosyal medya reklamcılığının 3 adımı

   Mobil sosyal medya reklamcılığının üç önemli adımı vardır:

1 - kullanmak istediğiniz sosyal medya sitelerini belirleyin.

   Sosyal ağlar; video içeriklerin paylaşıldığı(Youtube), arkadaşlık kurma ve eğlenceli vakit geçirme gibi amaçlara hizmet eden(Facebook, Google plus..), profesyonel ağ kurma(Linkedin) gibi amaçlara hizmet eder. Bir sosyal ağına amacını öğrendikten sonra işletmeniz için en alakalı ağı seçmeli ve sosyal medya hesabınızı eksiksiz oluşturmalısınız.


2 - Kitle hedefleme araçlarını kullanın

   Twitter, Facebook, Linkedin, Google Plus gibi sosyal ağlar reklamlarınızın "hedef kitle"niz için daha da görünür olması için kitle hedefleme seçenekleri sunarlar. Bu sayede belirleyeceğiniz lokasyon, yaş grubu, cinsiyet hatta belirli bir şeyi beğenme(örneğin Facebook'ta antika eşyalarla ilgili grupları beğenenler gibi) detaylı seçeneklere göre reklamınızın gösterimini planlayabilirsiniz.


3 - Mobil cihazları göz önünde bulundurun
Günümüzde internet kullanımının büyük çoğunluğu mobil cihazlar üzerinden gerçekleşiyor.
   İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğunun mobil cihazlar(akıllı telefon, tablet) üzerinden internete bağlandığını unutmayın. Özellikle facebook, twitter gibi sosyal ağların oldukça kullanışlı mobil uygulamaları var ve kullanıcılar çoğunlukla bu uygulamaları tercih etmekte.


   Reklamınızın tasarımını yaparken mobil cihazların ekran boyutlarını düşünün ve mesajınızı ilgi çekici ama mümkün oldukça sade görsellerle ve kısa metinlerle oluşturun. Video reklam hazırlıyorsanız da süresinin kısa olmasına dikkat edin. 1 dakika veüzeri reklamlar Youtube'da kullanıcılar tarafından hızlıca geçilirken kısa reklamlar(30 sn ve daha kısa) kabul edilebilir bir süre olduğu için izlenmektedir.

Hedefli Sosyal Medya Reklam Örneği
Hedeflemenizi doğru yaparsanız kalabalıklar içinde gerçek hedef kitlenizi bulur ve reklam bütçenizden tasarruf edersiniz.

   Örneğin İstanbul Erenköy'de bir tesisat firmanız var ve bu bölgede yaşayan insanlarla iletişim kurmak istiyorsunuz. Web sitenize daha fazla trafik çekmek için Facebook üzerinde mobil reklam yayınlamaya karar verdiniz. İlk yapmanız gereken kampanyanızı İstanbul'daki kullanıcıları hedefleyecek şekilde ayarlamak. Cinsiyet olarak genellikle bu tür işlerle erkekler ilgilendiği için doğal olarak erkek ev sahiplerini hedeflersiniz. Facebook'ta katıldıkları etkinlikleri, ilgi alanları ve beğendikleri sayfalara göre seçimi detylandırabilirsiniz.

   Sonraki adım "mobil Facebook kullanıcılarını" hedefleyen, dikkat çekici reklamlar oluşturmaktır. Mobil ekranlar masaüstü bilgisayarlardan çok daha küçük olduğu için mesajlarınızı kısa ve basit tutmalısınız. Reklamlarınızda sadece metin değil ayrıca görüntü de kullanmalısınız. Örnek olarak; referanslarınızdan örnekler verebilir, öncesi ve sonrası fotoğraflarından bir dönen reklam oluşturabilirsiniz. Kullanıcılar bir resmi tıkladıklarında ise web sitenize yönlendirilirler.

    Gün geçtikçe artan kullanıcı sayısıyla mobil cihazlarda sosyal medya reklamı yapmak küçük işletmeler için uygun maliyetle doğrudan hedef kitleye ulaşım sağlamaktadır. Unutmayın, doğru bir sosyal mobil pazarlama kampanyası potansiyel müşterilerinizi artırmaya yardımcı olabilir.

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?