Akıllı işletmeler için mobil reklamcılık

 Akıllı işletmeler için mobil reklamcılık


Akıllı işletmeler için mobil reklamcılık
  Son yıllarda insanların çoğu bilgisayarlardan ziyade akıllı cep telefonları ve tabletlerle interneti kullanmaya başladılar. Bu cihazlar sayesinde insanlar sürekli bağlantı halindeler. Artık insanlar da kullandıkları akıllı cihazlar gibi daha da akıllı, her reklama tıklamıyorlar, ne istediklerini daha iyi biliyorlar.

   Akıllı telefon/tablet kullanan akıllı insanlara ulaşmak için siz de çağa ayak uydurmalı ve "akıllı işletme" olmalısınız. Bu yazıda mobil reklamcılığın püf noktalarını ve firmanıza sağlayacağı avantajları anlatacağım.


   Mobil reklamcılık akıllı işletmeler için pek çok avantaj sağlar: örneğin daha çok telefon araması almak, mobil uygulamanızın daha çok indirilmesini sağlamak, website trafiğinizi artırmak, email grubu katılımcılarınızı artırmak gibi.

   Mobil reklamcılığa özel bir diğer önemli nokta ise potansiyel müşterilerinizle bağlantı kurabilmeniz için pek çok benzersiz fırsat sunmasıdır. Örnek olarak; tıkla ve ara reklamları, GPS konumuna göre müşteri hedefleyebilmek gibi.

Lokasyon bazlı mobil reklamlar

Lokasyon bazlı mobil reklamlarla
hareket halindeki insanlara ulaşabilirsiniz.
   Mesela elektrikçi olduğunuzu varsayalım. Akıllı cep telefonundan arama yapan bir kullanıcı "Erenköy elektrikçi" araması yaparak size ulaşabilir. Ya da hedef kitleniz işletmenizin bulunduğu Erenköy lokasyonuna geldiğinde sistem o kişinin cep telefonuna(eğer izinli pazarlama veritabanına kayıtlıysa) otomatik olarak tanıtım SMS mesajı atabilir.

  Mobil reklamcılığın bir diğer avantajı ise bir müşteri mobil web sitenize ulaştığında iletişim sayfasından adres tarifine tıklayarak navigasyon uygulamasıyla işletmenize yol tarifi alabilmesidir.

Erenköy'ün en ünlü tamircisi :)

Mobil reklamlar için arama terimleri


   Mobil reklamcılık anahtar kelime seçimi açısından masaüstü kullanıcılarına göre farklılık gösterir. Cep telefonlarında yazı yazmak bilgisayarlara kıyasla daha zor olduğundan mobil kullanıcılar genellikle daha kısa arama terimleri kullanır. Örneğin bilgisayardan arama yapan birisi "Musluk su akıtıyor" gibi bir arama yaparken mobil cihazdan arama yapan birisi "musluk arıza", "tesisatçı Erenköy" gibi kısa aramalar yapacaktır.


Görüntülü mobil reklamlar

İnsanlar günün çoğu anında, örneğin küçük bir kahve molasında cep telefonlarıyla vakit geçiriyorlar.
   Mobil sitelerde vakit geçiren kullanıcılara ulaşmak için görüntülü reklamları da kullanabilirsiniz. Görsel reklamlar sabit resim veya kısa bir video olabilir. Mobil reklamlar cihazların ekran boyutuyla alakalı olarak küçük olduklarından kısa ve net olmalı, kullanıcıyı hemen harekete geçirecek; tıklama, arama yapma, indirme yapma gibi bir eyleme teşvik edici olmalıdır.

   Mobil sitelere ek olarak mobil uygulamalar hatta mobil oyunlara bile hem metin, hem görsel, hem de videolu reklamalar verebilirsiniz. Burada önemli olan reklamı vereceğiniz uygulamanın hedef kitlenizle alakalı olmasıdır.


Mobil uyumlu web sitesi


   Bir diğer önemli nokta ise işletmenizin web sitesinin mobil uyumlu olmasıdır. Aksi durumda yapacağınız mobil reklam yatırımı başarısız olacaktır. Çünkü mobil cihazlar küçük ekranlarından dolayı mobil uyumlu olmayan websitelerini gösterirken sorun yaşayabilirler, müşteriniz bu durumda sıkılarak sayfayı kapatabilir bu da ödediğiniz reklam parasının boşa gitmesi demektir.

Akıllı telefonlar ve tabletler internete girmenin en kolay yoludur.
İnsanlar her zaman en kolay yolu seçerler.
   Unutmayın insanlar her zaman kolay olan yolu seçerler ve günümüzde internete girmenin en kolay yolu mobil cihazları kullanmaktır. Fark ettiyseniz bilgisayara elini dahi sürmemiş anne babalarımız, amca, dayılarımız bu günlerde akıllı mobil cihazları kullanarak Facebook'tan fotoğrafımızı beğeniyor, Whatsapp'tan bayram mesajı gönderiyor.




Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Boğa Tuzağı Nedir?

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Savaşmadan Kazanmak: Sun Tzu'nun Savaş Sanatı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?