Ofiste İngilizce Öğrenin

Ofiste ingilizce öğrenme rehberi


   Bildiğiniz gibi "iyi para kazandıran" çoğu işte en az bir yabancı dil(özellikle ingilizce) şartı aranıyor. Ülkemizdeki standart eğitim sisteminde ta ortaokuldan üniversiteye kadar iyi kötü bir yabancı dil dersi alıyoruz. Sonuç: büyük çoğunluk yabancı dil öğrenemiyor. Ardından yabancı dil kurslarına bir sürü para döküyor en az birkaç kur eğitim alıyor kimimiz öğreniyor kimimiz de ingilizce öğrenemeyip kursu yarım bırakıyor.

İşlerinizi aksatmadan ofiste ingilizce öğrenin

   Bu yazıda size bahsedeceğim tekniklerle hem yığınla para harcamayacak hem de ingilizce öğreneceksiniz. Üstelik tüm bunlar siz ofiste çalışırken, işe gidip gelirken olacak. Özel hayatınız, tatil günleriniz gönlünüzce gezip dinlenmeniz için yine size kalacak :)

   Ofiste çalışırken çoğumuzun kısa molaları, boş vakitleri olur. Böyle zamanlarda ya facebookta takılır ya da ekşisözlük vb sitelere göz atarız. İşte size anlatacağım tekniklerin odak noktası "kafa dağıtmak" için verdiğimiz bu küçük molalar.

   "İki dakka kafa dağıtacaz onda da ders mi çalışalım!" diyebilirsiniz. Haklısınız ama ders çalışmayacağız ki; "eğleneceğiz!"

İlgi alanlarınızı belirleyin


   Önce web tarayıcınıza bir sözlük eklentisi indirin. Firefox için Babylon, Opera içinse Instant Translate  sözlük eklentisini önerebilirim. Sonra ilgi alanlarınızı belirleyin ve bu konuda içerikler olan ingilizce websitelerini bulun. Burdan sonrası kolay ve eğlenceli. Sözlükle kelimeleri çevire çevire okumaya başlayın. Başlangıçta zor gelebilir fakat konu ilginizi çekeceği için beyniniz merak duygusunun da etkisiyle tam randımanlı çalışacak. Bir süre sonra tarayıcınızdaki sözlük eklentisini daha az kullandığınızı fark edeceksiniz.

9GAG

when people ask how life
9GAG'deki eğlenceli Caps'lerle(amerikalılar meme diyor)
ingilizcenizi eğlenerek geliştirebilirsiniz.
    Eğlenmeyi seviyorsanız 9GAG  tam size göre. Caps kültürünün yurtdışındaki öncüsü olan 9GAG eğlenceli capsleriyle hem molalarınızı neşelendirecek hem de ders kitaplarında ya da kurslarda bulamayacağınız gündelik ingilizce ifadeleri, ingilizce sokak ağzı ve argo kelimeleri öğrenmenizi sağlayacak.

Yabancı şarkılar ve podcast dinleyerek ingilizce öğrenin


   Ofiste çalışırken ingilizce şarkılar dinleyin ve arada bir şarkı sözlerine de bakın. Bu alıştırmalarla ingilizce anlama kabiliyetiniz gelişecek. Üstelik sevdiğiniz şarkıları dinleyerek eğlenceli zaman da geçirmiş olacaksınız. Bir yandan ingilizce şarkı dinlerken bir yandan da işlerinizle ilgileneceğiniz için işleriniz de aksamamış olacak.

                    Ofiste çalışırken yabancı şarkılar ve ingilizce podcast dinleyerek yabancı dilinizi geliştirebilirsiniz.
   Bir başka yol da ingilizce podcast dinlemektir. "Podcast nedir?" diye merak ediyorsanız kısaca podcast'in tanımını yapayım: Podcast, internetten indirerek dinleyebileceğiniz, belirli konularda konuşmalar ve/veya konuşma ve müzik yayınları içeren ses kayıtlarıdır. İnternette ilginizi çeken konularla ilgili yüzlerce ingilizce podcast bulabilirsiniz. Size İngilizce Podcast önerim Effortless English sisteminin podcastlerini dinlemeniz. Sistemin yaratıcısı A.J. Hoge. Ücretsiz podcastleri de var ayrıca küçük bir ücret karşılığı devamını da dinleyebiliyorsunuz. Üstelik podcastlerle birlikte konuşmaların ingilizce pdf halinde metinlerini de yazılı olarak indirebiliyorsunuz. Böylece hem okuyacak ve aynı zamanda da dinleyerek ingilizcenizi geliştireceksiniz. 


aj hoge effortless english kimdir
Fark Yaratan ingilizce öğretmeni A.J. Hoge. Effortless English sisteminin yaratıcısı.

   A.j. Hoge'un Effortless English podcastlerinin bir diğer güzel tarafı da metindeki ingilizce kelimeleri daha basit, çoğu insanın bildiği başka ingilizce kelimeleri kullanarak açıklaması. Böylece ingilizce kelimeleri daha kalıcı bir şekilde öğrenmiş oluyorsunuz.

Kelimeleri duyularla öğrenin

Kelimeleri duyularınızla öğrenin
   Kelime öğrenmenin bir diğer yolu da görsel hafızadır. Öğrenmek istediğiniz ingilizce kelime ya da deyimle ilgili google görsellerde arama yapın ve çıkan sonuçla ilgili görseli kelimenin anlamıyla birlikte aklınıza kaydedin.

   Size okul ya da kurslarda öğrenemeyeceğiniz bir teknikten bahsedeyim: "İngilizce Kelimeleri sizde yarattığı duyularla öğrenmek." Bir kelime ya da ifadeyi öğrenirken kelimenin Türkçe anlamını değil o anlamın sizde uyandırdığı duyguyu kaydedin aklınıza.

   Yani apple Türkçede elma demekse siz kelime olarak elma değil bir bütün olarak o kırmızı veya yeşil meyveyi, kokusunu, ısırdığınzdaki o hissi ve tadı kodlayın apple kelimesinin karşısına.






Bu yazı yorumlarınızla gelişecek...





Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?