Mutemet Ali Rıza Neden Cama Çıktı?

 

   Merhaba arkadaşlar, bu yazının devamı siz değerli okuyucularıma biraz depresif gelebilir. Fakat kendi işini kurmak isteyen, maaşlı çalışmayı reddeden yani kendi hayallerinin patronu olmak isteyen her girişimci bu çetin yolda maddi engellerin yanında psikolojik zorluklarla da karşılaşmaktadır, ve iyi bir girişimci bu zorluklarla başa çıkmayı bilmelidir. Bu psikolojik engellerin  en başında da "mahalle baskısı" gelir.


Şener Şen Mutemet Ali Rıza, İş Kurmak İstiyorum
Kendi işinin patronu olmazsan Mutemet Ali Rıza(Şener Şen) gibi
başkalarının paralarını saymakla ömrünü harcarsın..

   Eğer ki "sağlamcılar toplumu"nda risk alıp kendi işinizi kurmak, kendi başarı destanınızı yazmak istiyorsanız size dur diyecek insanlara karşı da güçlü olmalısınız. Hazır olun! ilk raund ailenizle:





    O her şeyi yapabilir. her şeyi yapmaya hakkı var. Onun arabası var evi var işi var karısı çocukları var ama senin yok. Senin bir şey yapmaya hakkın yok. Neden? Çünkü bu hak sana hiç bir zaman verilmedi. Çocukluğundan beri hep uzaktan bakan oldun. Arkadaşların yeni güzel şeyler alırken sen baktın. Onlar her hafta dolgun harçlıklar alıp keyfince harcarken baktın. Yazın tatile gittiler baktın. Onlar babalarının lüks araçlarına kurulup Antalyalara doğru yola çıkarken sen sadece arkalarından baka kaldın. hiç şeyin yoktu senin. Fakirlikten başka. Babandan sana miras kalan o sıfat daha küçük bir çocukken üzerine yapıştı. Babanın sorumsuzca geçirdiği gençliğinin kurbanı oldun sen. Belki düzgün bir iş tutsaydı, ya da ticaretle uğraşsaydı belki sen de onlar gibi kendi hayatını yaşayabilecektin.

Kemal Sunal Ali Sunal Propaganda
Bazı şeyler babadan oğula geçer, mesela zenginlik ya da memuriyet.

   Ama olmadı. kendisini hiç geliştirmedi. Değiştirmedi. fakirlikten kurtulmak için uğraşmadı hiç. Şimdi bu sıfat ondan sana geçti. Tam hayatı daha güzel yaşamak isterken. Tam da kendi kanatlarınla uçmak için hamle yapmak isterken onun fakirliği zincirle bağlanmış bir gülle gibi ayaklarından yere çekiyor seni. Senin ne haddine daha iyi yaşamak! Ne haddine varlıklı biri olmak. "Okuttuk seni bak diyorlar. Memur olsan sen. Maaşın garanti. Sigortan var. Tatilin var. Hem bizi de fazla uğraştırmamış olursun." Sen memur olup da devlete sırtını dayadın mı biz de fakirliğimizden dolayı sana yüklediğimiz yükün ve çektiklerinin vebalinden kurtarırız kendimizi. Düşünce bu. O kadar okudun memur ol. Uğraştırma bizi. Sana verecek bir şeyimiz yok bizim diyorlar. 




çöpçüler kralı bir başarı hikayesi midir?   Tüm bunlar özel sektörde çalıştığın için oluyor. Evet hakkını yiyorlar. Evet sigorta priminden çalıyorlar. Baban yüzüne yüzüne haykırıyor. Belediye işçisi bile senden daha çok alıyor. Git memur ol. Kendi işimi kurmam için önce piyasayı öğrenmem lazım diyorsun. İş deneyimi lazım diyorsun. Bazı şeylerin başındayım daha diyorsun. Ama dinlemiyorlar. Hemen memur ol işimizi kolaylaştır. Oğlun ne yapıyor sorusuna bildikleri bir cevap vermek istiyorlar. Memur, öğretmen ya da belediyede bir işi var demek istiyorlar. Tek bildikleri bu.

Kendi işimi kurmak istiyorum diyorsan:

Kendi işinizi kurmak istiyorsanız Mutemet Ali Rıza gibi cama çıkmalı ve "İş Kurmak İstiyorum" diye haykırmalısınız.
Kendi işini kurmak istiyorsan Namussuz Namuslu Mutemet Ali Rıza
gibi cama çıkmalı ve "İş Kurmak İstiyorum" diye haykırmalısın.

   Önemli olan iş geliştirmek. Yeni şeyler keşfetmek. Yeni ufuklara açılmak. Bunun için çalışıyorsun. Bunun için uğraşıyorsun. Kendi işini kurmak istiyorsun. Gerçekten para kazanmak istiyorsun. Bu yüzden reddediyorsun memur olmayı. Kendi işini kurmak istiyorsun. Kendi firmanı, şirketini yönetmek. Kendi kararlarını vermek amacın. Bunu kimse dinlemiyor. Herkes şu an elinde olana, getirdiklerine bakıyor. Ama bilmiyorlar ki "hayallerin onların görebildikleri ufukların çok ötesinde".


Herkese hayat yolunda başarılar.


Not: Bu yazıda fotoğrafları anlatıma uydurmak adına
Türk sinemasının klasikleşmiş komedi-dram filmlerinin
bazı sahneleri farklı yönlere çekilmiş olabilir. :)

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Boğa Tuzağı Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Enflasyon Nedir?

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

Mücevhere Yatırım Yapılır mı?

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?