Adsense İle Para Kazanmak

Sermayesi olmayan ama internetten para kazanmak isteyen herkesin mutlaka şansını denediği bir reklam servisidir Google Adsense. Özellikle blogger gibi ücretsiz bir blog altyapısı kullanıyorsanız, domain ve hosting için para yatırmadan hemen başlayabileceğiniz bir kazanç sistemi. Siz site içeriği oluşturuyorsunuz ve Adsense reklam kodunu  sitenize ekliyorsunuz hepsi bu kadar. Ardından kullanıcılar sitenize geldiğinde içerikle birlikte sistemin otomatik olarak getirdiği reklamları görüyorlar.

Eğer sitenize gelen ziyaretçi reklamınıza tıklarsa siz de para kazanıyorsunuz. Kulağa çok hoş geliyor değil mi? Bir kere içeriği hazırla ardından sadece ziyaretçi bekle. Gelenler reklamına tıklasın sen de para kazanasın. Yolda yürürken siten sana para kazandırsın. Yemek yerken, sevgilinle gezerken, okuldayken, işteyken hatta uyurken bile para kazanmaya devam et. Senin için 24 saat çalışan bir siten var.

Adsense İle Para Kazanmak


Adsense ile tıklama başına ne kadar kazanırım?

Bu reklama ve sitenizin içeriğine göre değişir. Adsense reklam verenler yani Adwords müşterileri ürün ve hizmetlerinin tanıtımlarını en uygun içerikli web sitelerinde göstermek istiyorlar. google Adwords sisteminin bunu anlayabilmesi için reklamları ile ilgili bazı anahtar kelimeler belirliyorlar. Google Adwords sitemi bu kelimelere aynen borsadaki hisse senetlerinde olduğu gibi yükselebilen veya alçalabilen değerler biçiyorlar. Bu fiyat aynı kelimeye reklam veren müşteri sayısı ve teklif miktarına göre değişiyor. Bazı kelimeler 1 - 2 kuruş değerinde bazıları ise 15 - 20 TL değerinde olabiliyor.  Bir ziyaretçi sitenizdeki reklama tıkladığında bu değere göre bir miktar para kazanıyorsunuz. Eğer Adwords reklamı için müşteri sitenizin anahtar kelimesine tıklama başı 15 TL vermişse siz bı tıklamadan 1.5TL kadar kazanabiliyorsunuz. Tabi bu durum sitenizi anahtar kelimeyele olan alaka düzeyine göre değişebiliyor. Düşünün bir kere günde 100 kişi reklamınıza tıklasa ortalama 50 kuruştan hesaplasanız kazancınız günlük 50 TL Ayda 1500TL yattığınız yerden Adsense ile cebinize giriyor..

Ama kazın ayağı öyle değil. Çünkü aslına bakarsanız konu adsense olunca hayaller Paris gerçekler BAĞCILAR. Çünkü siteyi yapmış olmanız birilerinin sitenize gelip de reklamınız tıklayacağı manasına gelmiyor. Bunun için ilgili anahtar kelimede ilk sayfada olmalısınız. İnsanlar reklamnızı kolayca görüp ayırt edebilmeli. Ayrıca tıklamaları da gerekiyor. 

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Neden Zengin Olamıyorum?

VIX Korku Endeksi: Piyasaların Kalp Atışı

Teknik Analizde Trend Teyidi için Neden 2 Gün Kapanış Fiyatı Onayı Beklenir?

Paylaşımlı Ev Nedir? Share House İş Modeli Yatırımı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?