Kendinize bir hayat planı yapın!

Kendinize bir hayat planı yapın!


    Başarılı iş adamları/iş kadınları, kanaat önderleri, yöneticilerin vs. hayatlarını incelediğinizde ortalama insanlardan "farklı" düşündüklerini görürsünüz. Sağ olsunlar belli bir başarıyı elde etmiş insanlar fikirlerini kitaplar, bloglar vs yoluyla bizlerle paylaşıyorlar. Ben de sıklıkla Richard Branson'ın yazılarını okurum. Bugün de ünlü işadamı Richard Branson'ın blog'unda rastladığım, "hayat planı" yapmakla ilgili bir yazıyı sizlerle paylaşıyorum. Elimden geldiği kadar konunun anafikrine sadık kalarak sizler için bir çeviri yazısı hazırladım. Umarım faydalı olurum :)

Virgin Şirketler Grubu'nun kurucusu girişimci işadamı Richard Branson.


   "Ne zaman bir iş planı yapsam karmaşık yapmaktan kaçınırım. Eğer yaptığım plan bir zarfın üzerine sığacak kadar sade değilse kağıda yazmaya değer değildir. Planı yazarken yaptığım en kullanışlı şeylerden birisi de kağıdın üzerine iki sütun halinde konunun olumlu ve olumsuz yönlerini yazmaktır. Oldukça basit bir yöntemdir, ama işe yarar!

   Bu yöntem sadece işle ilgili kararlar için değil pek çok şeyde de işe yarar. Fırsat buldukça hayatlarındaki çeşitli sorunlarla uğraşan arkadaşlarımla konuşurum. Onları kendi basitleştirilmiş hayat planlarını yapmaları konusunda cesaretlendiririm.


Kağıdın bir tarafına olumlu yönleri, diğer tarafına da olumsuz yönleri yazın.

   Bunu kağıda iki sütun halinde yazarak yapabilirsiniz. Sol tarafına hayatınızda iyi giden her şeyi, sizi mutlu eden hayatınızın amacını, diğer tarafına sizi rahatsız eden her şeyi yazın. Bu şablon temelinde konuşabileceğiniz, sizi daha ileriye götürebilecek kişiyi bulun.

   O kişiyle konuşurken durup geriye baktıkça geçen zaman içinde fark edemediğiniz şeyleri görmek, gidebileceğiniz daha iyi bir yol olduğunu görmek sizin için oldukça şaşırtıcı olacaktır. Basit hayat planınızı yaptıkça varlığını fark etmediğiniz problemleri görecek ve içinde gizli olan çözüm yollarını fark edeceksiniz.

   Hayattan ne beklediğimizi düşünmek için kendimize zaman ayırmalıyız. Karmaşık ve çetin kişisel gelişim sistemlerinin savunucusu değilim asla. Basit tutun, kendinize karşı dürüst olursanız daha çok öğrenebilirsiniz. İyi şanslar."


Kendinize karşı dürüst olursanız, daha çok öğrenebilirsiniz. İyi şanslar.

Yorumlar

Ayın En Çok Okunanları

Enflasyon Nedir?

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

Boğa Tuzağı Nedir?

100 Doları 1 Milyon Dolar Yapmak(Gizli Milyarder)

BIST Yatırım Fonları (ETF): Yeni Başlayanlar İçin Kapsamlı Rehber

Başarı için kaç deneme yapmak gerekir?(James Dyson'ın Hayatı)

Seçim Sandığını Hazine Sandığına Dönüştürün!

Gemba Yürüyüşü: Gemba Nedir?

ABD Enflasyon Verisiyle Nasıl Ayı Tuzağı Kuruldu? Ayı Tuzağı Nedir?

Savaşmadan Kazanmak: Sun Tzu'nun Savaş Sanatı

En Popüler Yazılar

A3 Planlama Sistemi Para Notları Araştırması

Sabahları Erken Kalkmanızı Gerektirmeyen İşler

On Dönüm Bostan Yan Gel Yat Osman :)

Neden Zengin Olamıyorum?